Patrunjel
Condimente
Modestul patrunjel este deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine la suta de grame:
- vitamina C- 150 -200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20 mg.
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.
Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare. Intarzie imbatranirea.
Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.
Patrunjelul ne apara impotriva cancerului. Printre beneficiile patrunjelului se numara capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului prin inhibarea formarii tumorii in special la nivelul plamanilor. Este o sursa de nutrienti (vitamina C, beta-caroten si acid folic) care protejeaza inima.
Patrunjelul proaspat are o aroma mai intensa si poate fi folosit in supe, salate sau mancaruri.