facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cernusca

Condimente

Nigella sativa este planta anuala, la origine din Asia de sud-vest. Creste pana la 20–30 cm inaltime, avand frunze liniare. Florile sunt delicate, şi, de obicei de culoare albastru pal şi alb, cu 5-10 petale. Fructul este o capsulă mare şi umflata compusa din 3-7 foliculi uniti, fiecare conţinând numeroase seminţe. Este folosita ca si condiment.
cernusca1

În limba engleză, cernusca este denumită în mod variat floare de fenicul, floare de nucşoară, coriandru roman, chimen negru sau seminţe de ceapă.

Nigella sativa, cernusca, are un gust amar şi miros înţepător. Cernusca este utilizata în primul rând în produse de cofetărie şi lichioruri.

Nigella sativa a fost folosită în scopuri medicinale de secole, atât ca o plantă şi ulei presat, în Asia, Orientul Mijlociu şi Africa. Aceasta a fost utilizată în mod tradiţional pentru o varietate de tratamente legate de sistemul respirator, stomac şi intestine, rinichi şi ficat, si ca suport pentru sistemul circulator şi sistemul imunitar, ca analgezic, antiinflamator, antialergic, antioxidant, anticancerigen, antiviral şi pentru bunăstarea generală a fiinţei.

În islam, acesta este considerata ca fiind una dintre cele mai bune modalitati de vindecare. Legenda povesteste ca Profetul Mohammed a declarat că seminţele de cernusca pot vindeca orice boală, cu excepţia mortii.

Articole despre


Articole din Condimente