facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alegerea hranei, intre aspect si continut

Sanatate

Pentru a intelege mai bine importanta pe care o are alimentatia noastra zilnica, sa privim putin asupra catorva factori generali, in ceea ce priveste alegerea alimentelor. Este evident si recunoscut faptul ca trupul si sanatatea noastra este intr-o foarte mare masura rezultatul a ceea ce mancam. 

alimentatie20

Vom analiza doua directii foarte importante in alegerea hranei noastre. Si anume, care sunt tendintele generale in alegerea hranei, ce caracterizeaza marea masa a populatiei si, care sunt factorii corecti pe care trebuie sa-i urmam in alegerea unei alimentatii sanatoase.
    
Lumea moderna a cunoscut schimbari considerabile in ceea e priveste evolutia stiintei si tehnicii, comunicarea si relatiile interumane. Modul de viata al majoritatii oamenilor, mai ales in cazul celor care locuiesc in zonele urbane, s-a modificat si el considerabil. Simultan cu aceasta, obiceiurile alimentare s-au modificat gradat si, dupa cum se remarca, nu intr-o directie buna.
    
Observam, astfel, in zilele actuale orientarea pregnanta catre aspectul alimentelor, culoarea, marimea, forma si gustul apetisant. Bineinteles, intereseaza din ce in ce mai mult confortul, prin urmare hrana semipreparata reprezinta o parte importanta a alimentatiei. Dar sa vedem ce inseamna de fapt aceste alegeri; alegeri care, intr-o mare masura, sunt influentate de publicitate. 
     
In general, oamenii sunt atenti la aspectul si culoarea produselor, iar acestea de cele mai multe ori sunt ca urmare a colorantilor alimentari. In supermarketuri, prin noile modificari genetice, marimea si forma alimentelor sunt din ce in ce mai atragatoare. Cu ajutorul aditivilor alimentari, inlocuitorilor de arome, produsele au un gust foarte apetisant. Dar, pe cat sunt de apetisante, pe atat sunt de indigeste. Alimentele inalt procesate si radiate termic sunt consumate ca hrana semipreparata. Am amintit doar cateva din aspectele vietii moderne, in ceea ce priveste alimentatia.
    
Avand in vedere aceasta situatie cu care ne confruntam, e foarte important sa luam in considerare cateva aspecte legate de alegerea unei alimentatii corecte, sanatoase. In primul rand, este necesara, cunoasterea calitatii alimentelor. De aceea, trebuie sa fim atenti la ce anume mancam, care sunt proprietatile nutritive ale alimentelor. Apoi, sa fim atenti la modul de preparare, modul in care sunt combinate diversele tipuri de alimente.  
     
Alimentatia naturista este cea mai buna alegere. In ultimul timp, tot mai multi oameni isi dau seama de valoarea produselor naturiste. Interesul este tot mai mare in aceasta directie, tocmai pentru ca efectele obtinute prin alimentatia naturista au intotdeauna rezultate, care inseamna sanatate.
    
Vom prezenta pe larg despre alimentatia naturista, precum si despre factorii amintiti in alegerea alimentelor.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Sanatate