facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Lotiuni naturale pentru plaja

Sanatate

Una dintre regulile de baza ale medicinei traditionale indiene în ceea ce priveste folosirea cosmeticelor este aceea de a aplica pe piele doar substante comestibile. Aceasta deoarece, odata ajunse pe piele, respectivele substante sunt asimilate de catre organism, declansându-se astfel un proces foarte lent de acumulare a toxinelor la nivelul pielii. Pe termen scurt, efectele sunt aproape neobservabile însa pe termen foarte lung se instaleaza aspectul îmbatrânit al pielii, pe care multi îl pot considera, în mod incorect, ca fiind normal. Acesta este si secretul mentinerii tineretii pielii, aplicarea exclusiv a substantelor comestibile.


Deoarece în perioada actuala toate cosmeticele aflate pe piata contin substante ce nu pot fi ingerate, de preferat ar fi folosirea alternativelor naturale pentru fiecare produs de înfrumusetare. Si cum unul dintre cele mai folosite cosmetice pe timpul verii este crema de plaja, iata cum poate fi ea înlocuita:

• Una dintre cele mai bune substante cu rol de protectie solara este considerata de catre medicina indiana a fi untul clarifiat (ghee). Daca doriti o sporire a eficientei acestuia, procesati-l cu plante precum petalele de trandafir, vetiver sau lemn dulce. Pentru realizarea unei consistente mai degraba cremoasa decât uleioasa, adaugati în timpul procesarii putina ceara de albine. Singurul inconvenient al folosirii untului clarifiat este mirosul, care pentru unii poate parea deranjant. Ajustarea problemei se poate realiza prin adaugarea câtorva picaturi de uleiuri volatile de lavanda, portocal, lamâie, lemon grass sau melisa.

Uleiul de cocos este, de asemenea, un bun protector împotriva razelor soarelui, având si avantajul ca are si un miros foarte placut.

Uleiul de catina, pe lânga protectia solara are si un usor efect auto-bronzant. Un aspect important de care trebuie sa tineti cont este acela ca substantele mentionate mai sus nu ramân pe piele daca intrati în apa, asadar este bine sa le aplicati din nou la iesirea din apa.
Sursa: http://indianherbal.ro/Lotiuni-naturale-pentru-plaja.html

Articole despre lotiune de plaja, ulei de catina, ulei de cocos, ghee, unt clarifiat, crema de plaja