facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

SUCUL DE ANANAS este de 5 ori mai eficient decat siropul de TUSE

Alimentatie si nutritie

Ananasul conțin bromelaina, o enzima cu proprietati anti-inflamatorii. Acesta luptă împotriva infecțiilor și ucide bacteriile. Sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât siropul de tuse.

O cana de suc ​​de ananas conține aproape 50% din necesarul zilnic pentru aportul de vitamina C. Acest nutrient valoros lucrează pentru a pune în aplicare utilizarea enzimelor vitale în organism, ceea ce regleaza metabolismul și conversia de energie.

ananas

Sucul de ananas contine, de asemenea, un nivel ridicat de mangan, un mineral care ajuta in special la formarea sănătoasa a țesutului conjunctiv și oaselor. Manganul ajuta la absorbtia calciului, metabolizarea carbohidratilor si grasimilor.

Bromelaina are si alte efecte decat cele asupra tractului digestiv. De fapt, bromelaina este adesea cunoscuta ca un anti-inflamator natural pentru artrita. Este una dintre cele mai populare suplimente din Germania, unde este aprobata pentru tratamentul inflamației nasului și a sinusurilor in cazul intervențiilor chirurgicale.

Dacă aveți unul dintre mai multe tipuri de tuse persistenta și nu e ceva mai grav, ca pneumonia, puteti opta pentru suc de ananas in loc de sirop de tuse. E mai puțin costisitor, nu are nici substanțe chimice toxice și conține nutrienți care vor ajuta in lupta cu o raceala.

Un pahar de suc de ananas ajuta la calmarea durerii din gât și ajută organismul să expulzeze mucusul cu ușurință. Mucusul gros in plamani sau in sinusuri poate cauza spasme aparent fără sfârșit de tuse, strănut și infecții dureroase. Intr-un studiu publicat în "Der Pharma Chemica", în 2010, cercetătorii au încercat să găsească tratamente benefice pentru pacienții care au tuberculoză, o boală infecțioasă adesea cauzata de Mycobacterium tuberculosis. Ei au descoperit că un amestec de suc ​​de ananas crud, piper, sare și miere administrat pacienților în fiecare zi au ajutat la dizolvarea mucusului din plamani.

Într-un studiu ulterior, s-a constatat că extractele de ananas proaspat ar putea reduce mucusul de cinci ori mai rapid decat siropurile de tuse. Pacienții s-au recuperat de 4.8 ori mai rapid și au prezentat o amelioare în toate simptomele legate de tuse.

Daca iti poti prepara singur sucul de ananas e mult mai bun decat orice alt suc cumparat de la magazin.

Reteta de suc de ananas antitusiv
- 1 cana de suc ​​de ananas proaspat
- 1/4 cana de suc ​​proaspat de lamaie
- 1 bucata de ghimbir (aproximativ 3 cm)
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingurita piper cayenne

Combina toate ingredientele și bea cate 1/4 ceasca de 2-3 ori / zi și repeta rețeta zilnic.
Sursa: http://www.curejoy.com/content/pineapple-juice-is-5-times-more-effective-than-cough-syrup/

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie