facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Un colon sanatos - Cum trebuie "citite" materiile fecale

Sanatate

Fecalele care plutesc – indică o cantitate excesivă de grăsimi ingerate şi/sau un metabolism redus al grăsimilor; un ficat cu disfuncţii; un dezechilibru hormonal.
Fecalele fibroase – indică un colon congestionat, curbat, contractarea involuntară a muşchilor aferenţi colonului datorată tensiunii nervoase, un stres puternic, o gândire negativă.
natura51

Fecalele sub formă de cocoloaşe – indică un tranzit digestiv lent, sub-hidratare, o dietă săracă în fibre şi/sau o lipsă de ritmicitate (vezi glosarul).
Fecalele deschise la culoare – indică disfuncţii ale ficatului, infecţii virale (fecalele albe indică hepatita). Culoarea obişnuită a fecalelor trebuie să fie maronie.
Fecalele cu sânge – indică hemoroizi sau ulceraţii, lipsa exerciţiilor fizice şi a fibrelor alimentare, colită, sub-hidratare, lipsa ritmicităţii, infecţii bacteriene, stres.
Fecalele închise la culoare – indică un stomac leneş, sânge închegat din cauza unui ulcer mai vechi, colită, sub-hidratare, sau anumite influenţe ale dietei, cum sunt prunele uscate, sfecla crudă sau verdeţurile.
Fecalele care la început sunt foarte groase, iar spre final devin subţiri – indică o forţare a rectului, sub-hidratare, ignorarea necesităţilor o vreme prea îndelungată, lipsa fibrelor alimentare şi a exerciţiilor fizice, o evacuare incompletă.
Fecalele normale – au o culoare maronie obişnuită, ies uşor din colon, nu sunt nici prea groase, nici prea subţiri, şi indică un tranzit digestiv mai redus de 12 ore.
Evacuarea completă a fecalelor – caracterizează un colon „normal”, care nu mai reţine nimic. Se încheie adeseori prin eliminarea zgomotoasă a gazelor.

NOTĂ: este suficient să beţi 1,5-2 litri de apă pe zi pentru ca tulburările descrise mai sus să se amelioreze sensibil. Beţi întotdeauna cel puţin două pahare MARI cu apă dimineaţa la trezire, urmate de un nou pahar de fiecare dată când urinaţi. Adăugaţi la acest tratament şi o lingurita de psyllium dimineata. Mâncaţi cât mai multe legume şi fructe. Faceţi exerciţii fizice.

Sursa: John Thomas, "Cum sa ne redobandim tineretea"

Articole despre colon