facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Mustar negru

Condimente

Mustarul negru este o plana cultivata in numeroase parti ale lumii, fiind apreciata pentru calitatile sale nutritive deosebite. De altfel, mustarul negru a fot folosit inca din cele mai vechi timpuri de catre greci, care il preferau crud, in salate. Mustarul negru poate fi insa consumat si gatit sau sub forma de ceai.

condimente mustar

Mustarul negru este bogat in enzime, uleiuri volatile, proteine si mucilagii. Pe langa calitatile sale nutritive, mustarul negru este recomandat si ca remediu natural pentru o serie de probleme de sanatate. In homeopatie, mustarul negru este folosit pentru a trata afectiunile respiratorii si gastrointestinale.

In medicina traditionala indiana, ceaiul de mustar negru este administrat pentru imbunatatirea bronsitelor, febrei, gripelor, racelilor si durerilor musculare. Tot in India este folosit pentru a trata hemoroizii.

Iata cateva dintre beneficiile mustarului negru:

Mustarul negru incurajeaza transpiratia. Mustarul negru poate fi folosit in modalitati similare cu ghimbirul sau piperul iute de Cayene, pentru a stimula pielea si pentru a incuraja transpiratia. Ceaiul obtinut din semintele de mustar negru poate fi adaugat in apa de baie pentru a dilata vasele de sange din piele. Acest fenomen ajuta la reducerea febrei.

Mustarul negru imbunatateste digestia. Pe langa faptul ca ofera o aroma speciala mancarurilor cu care este consumat, mustarul negru ajuta si la buna digestie a acestora.

Mustarul negru imbunatateste sanatatea plamanilor si sinusurilor. Inhalarea aromelor emise de mustarul negru ajuta la stimularea plamanilor. Deoarece dispune de proprietati antibacteriene si antifungice, mustarul negru este benefic in special pentru infectiile pulmonare, precum pneumonia. De asemenea, mustarul negru ajuta si la curatarea sinusurilor.

Mustarul negru trateaza artrita reumatoida. Mustarul negru ajuta la tratarea acestei probleme de sanatate prin imbunatatirea circulatiei sangelui si reducerea inflamatiilor.

Mustarul negru vindeca pielea. Uleiul esential de mustar negru este un agent natural antiiritant. Aplicat direct pe pielea iritata, mustarul negru dilata vasele de sange si imbunatateste circulatia. Ajuta la vindecarea mai rapida a zonelor inflamate si stimuleaza transportul oxigenului in organism.

Articole despre


Articole din Condimente