facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Paine de quinoa fara gluten

Aluaturi

Ai de pofta de pâine, dar nu vrei să consumi gluten?

Exista o reteta uimitoare de paine fără gluten, vegana, din doua ingrediente, super sănătoasa și ușor de facut. Este si delicioasa!

Aceasta se face cu quinoa!

Quinoa este o pseudocereala și este una dintre cele mai sanatoase alimente. Este bogata in proteine, fibre, magneziu, fier, lizina, mangan, acid folic, potasiu, cupru, zinc și riboflavină (B2). Este fără gluten si plina de antioxidanți. Este foarte buna pentru sistemul digestiv si metabolism si poate ajuta la pierderea în greutate.

paine quinoa

Paine de quinoa fara gluten
 
Ingrediente
1 cana de quinoa
1 cană de apă
Sare, piper, condimente, plante aromatice - după cum se dorește, fii creativ

Instrucțiuni
Se lasa 1 cana de quinoa intr-o 1 cană de apa la inmuiat peste noapte.

A doua zi se amestecă quinoa inmuiata intr-un robot de bucatarie până când are consistența unui aluat.
Se toarnă aluatul pe o tava (acoperita cu hartie de copt sau unsa cu ulei). Se întinde bine cu o spatulă.
Se presara sare, piper și alte ierburi și condimente. Puteți adăuga chiar și câteva măsline sau felii de ardei.

Se dă la cuptor timp de 15 minute.
Se intoarce pe partea cealalta și se coace timp de încă 5-10 minute, până când devine de culoare aurie pe ambele parti.
Scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească.

Cum se consuma:
Se poate mânca așa cum este.
Se poate unge cu hummus, miere sau orice altceva preferati.
Se poate face sandwich din ea.
Se poate folosi ca blat de pizza.
Sursa: http://fitlife.tv/youve-got-to-try-this-2-ingredient-gluten-free-bread-recipe-original/

Articole despre paine fara gluten, quino, gluten, paine