facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Contact Improvisation cu Cristina si Joel

Evenimente

Tehnica de improvizatie prin contact este un sistem de miscare in continua evolutie, fiind una dintre cele mai populare forme de dans postmodern initiata de coregraful Steve Paxton in 1972. Tehnica se bazeaza pe comunicarea dintre doua corpuri in miscare si relatia lor cu legi ale fizicii precum: gravitatia, puterea elanului (momentum) sau forta inertiei. Corpul are nevoie sa fie cat mai senzitiv la impulsurile naturale pentru a dobandi fluiditate si astfel renuntarea la tensiune musculara este unul dintre aspectele cele mai importante.Dintre principiile fundamentale ale tehnicii de Contact Improvisation fac parte: transferul de greutate, contrabalansul, distribuirea greutatii, rularea punctului de contact, caderi, ridicari bazate pe folosirea avantului, a energiei in continua miscare. Din procesul pregatitor pentru acest tip de dans fac parte exercitii de detensionare musculara, eliberare a articulatiilor, folosirea respiratiei, folosirea privirii relaxate, nefocalizate, precum si lucru cu patenerul prin atingere ceea ce stabileste o legatura intre parteneri.


Cristina Lilienfeld este un coregraf care încercă să scoată în evidență partea artistică, specială, originală din fiecare om și situație cu care intră în contact. Cristina a studiat coregrafia dar și psihologia, căutând punctul în care cele două discipline se întâlnesc. A studiat tehnici de dans contemporan precum: Feldenkreis, Axis Syllabus, Contact Improvisation și în cadrul facultății un amestec de tehnici de dans modern dar totodată și tehnici de dezvoltare personală în cadrul psihoterapiei experientialiste. A lucrat C.I. alaturi de Nancy Stark Smith, Benno Voorham, Andrew Haarwood, Charley Morrissey, Jess Curtis, Ray Chung, Scott Wells, Hilde Rustad, Alicia Grayson, Malcom Manning – la Contact Improvisation Festival din Cluj, Romania- 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 2012, Bernd Knappe, etc. Își dorește ca fiecare om să se poată bucura de libertatea oferită de propriul corp.

Joel Silva este un artist-vindecator de origine portugheză care activează în domeniul masajului, dansului şi terapiei prin sunet. Joel a studiat arta bolurilor cântătoare în Nepal şi susține de peste un an concerte cu aceste boluri si cu instrumentul numit Didgeridoo. Concertele sale meditative se adresează unui auditoriu aflat în căutarea cunoașterii interioare, creând un cadru propice atât pentru meditație, cât şi pentru jam-sessions de contact improvisation, pe care Joel însuși o practică în mod constant. C.I. practica de un si jumatate fiind implicat intr-o serie de ateliere ( in cadrul Festivalului Transcontact Cluj 2012, Bernd Knappe, Alexandra Soshnikova si Serghei Golovnya) si dansand alaturi de Cristina in performance-ul Touching la Historia ce a avut loc in clubul La Historia, 2013.

Joel si cu mine simtim cum creste comunitatea de C.I. din Bucuresti si acest lucru ne face foarte fericiti. Deasemenea nevoia de a aprofunda tehnica de Contact si chiar pe cea a improvizatiei se simte. Noi venim in intampinarea acestei nevoi cu propunerea unor intalniri in care vom lua principiile tehnice pas cu pas si le vom explora in profunzimea lor. In cadrul a opt intalniri vom lucra cu principiul de eliberare a corpului de tensiuni, a oferi greutate in mod autentic, a sustine, a impinge in punctul de contact si a intelege principiul dupa care se produc prizele ( ridicarile) in C.I. Deasemenea de-a lungul intalnirilor vom propune tehnici de improvizatie ca instrumente de a intra in contact si de a te mentine viu, atent, constient si in comunicare. Vom pune accent pe partea de dans a acestei tehnici in asa fel incat in cadrul jam-session-urilor sa aveti un bagaj de instrumente cu care sa va puteti juca liber. Cristina

Cursurile vor fi tinute in fiecare sambata de la ora 17-19 si opt sedinte ( lunile noiembrie si decembrie ) vor costa 220 de ron de persoana. Aceasta taxa poate fi platita in doua transe a cate 110 de ron.Inscrierile se fac la adresele cristina@cursuridanscontemporan.ro/joelsilvamota@hotmail.com sau la telefon 0724357237.

Va asteptam cu pasiune si entuziasm alaturi de noi!
Pagina eveniment: https://www.facebook.com/events/212118182294053/213543468818191Articole despre


Articole din Evenimente