facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Trezirea - Conexiuni divine (The Awakening - Final Version, 2011)

Documentare


"The Awakening", în versiune finală, este un documentar realizat de producătorul australian independent cunoscut sub pseudonimul Max Igan, un adevărat semnal de alarmă, aşa cum sugerează şi numele. Filmul acoperă subiecte controversate şi probleme importante cu care se confruntă umanitatea, încercând să ofere soluții și alternative privite din perspectiva unei adevărate spiritualități care se disociază clar de religia instituționalizată. Documentarul oferă o perspectivă și o imagine de ansamblu asupra problemelor reale cu care ne confruntăm și pune accent pe importanta relației pe care trebuie să o avem cu natura, respingând mentalitatea profitului cu orice preț care domină omenirea în vremurile actuale
Sursa text & subtitrare: Marian Matei - antiiluzii.blogspot.com
trezirea

În secolul XXI, lumea se confruntă cu vremuri dificile. Oricum ar alege să privească lucrurile sau oricât de pozitivă ar fi atitudinea pe care ar adopta-o, majoritatea oamenilor se simt totuşi foarte nesiguri în privinţa viitorului şi mulţi dintre cei care ştiu aceste lucruri şi au alocat timp investigării lor, consideră situaţia ca fiind fără speranţă şi s-ar putea simţi neputincioşi în faţa Leviatanului noii ordini mondiale, care ne înghite tot mai rapid civilizaţia.
Totuşi, realitatea este că oamenii nu sunt deloc neputincioşi şi, de fapt, adevărul este chiar cel opus, fiindcă există o cale, foarte simplă şi eficientă, de a opri noua ordine mondială din drum.
Haideţi să fim cinstiţi! Sistemul în care trăim este corupt şi putred, în esenţă. Este total egoist şi este condus de psihopaţi şi criminali şi ştim asta cu toţii. Şi ei nu păţesc nimic şi lumea continuă să fie la fel de disfuncţională, pur şi simplu fiindcă noi îi lăsăm să continue. Deci nu vă mai conformaţi! Înţelegeţi că modul de a produce o schimbare efectivă a lumii este de a nu vă conforma sistemului. Şi mulţi întreabă: "Ce înseamnă să nu te conformezi? Înseamnă că ar trebui să demisionez şi să-mi ard banii?" Şi răspunsul la orice astfel de întrebări este că nu, desigur că nu.
A nu te conforma înseamnă să faci ceea ce trebuie, înseamnă să te deconectezi de sistem, fiind responsabil pentru gândurile, acţiunile şi intenţiile tale şi constă, în mare măsură, în conştientizarea adevăratului tău potenţial. Fă ceea ce e corect, în tot ce faci! Conştientizează-ţi conexiunea cu alţii şi gândeşte mai degrabă umanitar, decât economic. Nu-ţi baza viaţa pe colectarea de fleacuri inutile sau pe statutul social. Fă ceea ce simţi că e corect! Şi, făcând ceea ce e corect, înţelegând că ceea ce faci este corect sau nu, nu este un proces de decizie, este ceva ce simţi deja din inimă, dacă accepţi şi eşti cinstit cu tine însuţi. Dacă faci ceva, pentru care trebuie să te justifici printr-un dialog interior, sunt şanse ca să faci ceva greşit şi, pur şi simplu, încerci să te convingi singur. Ştii asta, fiindcă o simţi din inimă şi trebuie doar să simţi asta, pentru a afla. Înţelege cum funcţionează energia, conştientizează energia pe care o atragi în tine însuţi şi modul cum se manifestă acea energie prin tine şi cu ce tip de energie contribui, tu, la rezerva de energie pentru uzul altora. Exact aşa funcţionează!
Realizează-ţi potenţialul, ca fiinţă umană, uită de restricţiile imaginare care ţi-au fost ridicate în cale de sistemul academic şi de limitările care ţi-au fost impuse de ştiinţă şi învăţături religioase, şi priveşte spectrul în întregime! Fiindcă realitatea este că fiecare dintre aceste instituţii funcţionează numai pentru a compartimenta cunoaşterea. Fiecare există numai în scopul limitării anvergurii înţelegerii tale, blocându-te într-o paradigmă izolată şi restrictivă. Până când oamenii nu încep să privească dincolo de astfel de limitări impuse, să-şi deschidă minţile şi să facă legăturile dintre religie şi ştiinţă, nu vor reuşi niciodată să se conecteze cu ei înşişi, cu această realitate şi cu Creatorul, pe care oamenii l-au numit Dumnezeu. Dar, pentru a face asta şi a dobândi o cunoaştere reală, este necesară atât acceptarea, cât şi responsabilitatea proprie, e necesar ca oamenii să acţioneze într-o manieră proactivă. Sunt mulţi oameni care vor considera că e dificil, cei care preferă ca altcineva să vină să-i salveze. Şi, totuşi, aceşti oameni doresc imposibilul, fiindcă ei doresc să fie conduşi către izbăvire şi utopie, fără a înţelege real adevărata natură a lumii lor sau chiar persoanei lor.
Şi asta se datorează, adeseori, limitărilor unui sistem de credinţe impuse. Puteţi discuta cu cei care îmbrăţişează religia, puteţi sta să discutaţi cu ei despre Dumnezeu şi Satana şi vor conversa cu tine cu înfocare, fiindcă aproape toţi cred în asemenea lucruri, dar, o dată ce introduci lucruri cum ar fi ştiinţă, legi galactice, numerologie sau astro-teologie în ecuaţie, mulţi vor amuţi, spunând doar că e voia lui Dumnezeu şi se vor aşeza, în aşteptarea Armagedonului. Şi unii vor ajunge până acolo încât să afirme că exercitarea unei astfel de cunoaşteri superioare este demonică. Şi, totuşi, la un nivel diferit, la fel se întâmplă cu mulţi savanţi, fiindcă ei înţeleg mecanica tuturor lucrurilor, dar mulţi refuză să adauge spiritualitatea în peisaj şi acceptă doar legile care pot fi aplicate la un nivel mecanic. Ambele abordări sunt inerent viciate, fiindcă nici o parte nu va lua în considerare argumentele celeilalte şi ambele tabere vor refuza să ţină cont, să permită sau măcar să accepte, adevărata natură a sentimentelor şi emoţiilor. Şi, totuşi, sentimentul şi emoţia sunt cheia tuturor lucrurilor. Sentimentul şi emoţia constituie limbajul folosit pentru a crea şi modela realitatea. Sentimentul şi emoţia constituie adevărata natură a rugăciunii şi este, de asemenea, limbajul prin care omul poate conversa cu Creatorul. Care este adevărata natură a acelei entităţi divine, pe care omul a numit-o Dumnezeu? Creatorul este informaţia care stă la baza tuturor lucrurilor, textura care penetrează întreaga realitate. Creatorul este unic, o conştiinţă singulară, care este, în esenţă, o dualitate, atât masculină cât şi feminină, Alfa şi Omega.
De aceea, în orice text religios, prin care Creatorul ne vorbeşte, El este menţionat la plural. Aceasta este natura matricei divine ce conectează toate lucrurile, Conştiinţa ale cărei exprimări suntem noi toţi. Deoarece auto-conştientizarea şi realizarea conexiunii cu această conştiinţă se trezesc în fiecare persoană, religiile instituţionalizate caută să externalizeze această forţă şi sugerează că Dumnezeu este ceva exterior omului, un binefăcător care se uită de sus la noi. Multe aşa-zise religii New Age încearcă s-o interiorizeze şi sugerează că Dumnezeu eşti tu însuţi, Dumnezeu e în interiorul tău, dar ambele abordări sunt eronate. Orice fiinţă a Creaţiei, atât tu, cât şi eu şi orice altă persoană din această realitate, este un suflet viu şi etern, o expresie a lui Dumnezeu, a Conştiinţei lui Alfa şi Omega, aşa cum fiecare suflet are o natură atât masculină cât şi feminină. Totuşi, în pofida acestul fapt, lumea, specia şi conştiinţa noastră sunt astăzi frenetic dezbinate şi neîncrezătoare, deşi totul este o iluzie şi totul a fost creat deliberat... creaţia artificială a unei societăţi instituţionalizate. Asta se întâmplă de foarte multă vreme şi a atins proporţii extreme în ultimul secol.
În această perioadă omul, ca specie, a fost îndepărtat atât de mult de esenţa sa şi atât de mult de adevărata realitate, că ne-am pierdut, aproape în întregime, caracterul uman. Am fost instruiţi să fim total dependenţi de sistem, am fost jefuiţi de liberul arbitru, de respectul de sine şi independenţa noastră. Am fost instruiţi să credem tot ce ni se spune la televizor şi să credem că imaginea, statutul social şi colectarea de fleacuri inutile reprezintă scopul vieţii. Dar, cel mai important lucru, prin televiziune, mass media şi ingerarea de toxine inhibitoare cerebral, ca fluorul, am fost jefuiţi de puterea de a gândi critic şi obiectiv şi, cel mai periculos dintre toate, prin intermediul aceloraşi intrigi, am fost jefuiţi de capacitatea de a trăi.
Numai acest ultim fapt a plasat omenirea în cea mai vulnerabilă poziţie, din întreaga sa istorie cunoscută, fiindcă, în acest moment anume, suntem, aproape fiecare dintre noi, total dependenţi de un aparat corporatist corupt, pentru supravieţuirea noastră, un aparat care pune profitul mai presus de oameni. Nu are absolut deloc de-a face cu adevărata natură a omului şi cu poziţia şi relaţia noastră cu Pământul sau cu fiecare alt om şi, totuşi, depindem de el pentru hrana noastră, casele noastre, pentru informarea şi până şi pentru distracţia noastră. Ne spune ce să facem, unde să mergem, cum să arătăm, ce să mâncăm, cum să ne îmbrăcăm şi să ne comportăm şi ce anume să credem despre lume şi despre fiecare alt om şi noi ne supunem, în timp ce lumea din jur este violată.
Şi dacă acest aparat corporatist ar eşua sau s-ar închide brusc, orice raft al vreunui supermagazin din lume ar fi aproape gol şi orice resursă, considerată implicit ca fiindu-ne zilnic la îndemână, s-ar epuiza în maxim trei zile. Şi ce ne facem? Fiindcă, dacă o persoană de la orice nivel al societăţii moderne ar fi lăsată, brusc, să se descurce singură, numai foarte puţini ar fi capabili să supravieţuiască. Este extrem de important ca rasa umană să se trezească la această realitate şi la adevărata situaţie cu care se confruntă lumea, fiindcă viitorul care permitem să fie creat şi care permitem, de asemenea, să ne înrobească, literalmente, fiind complet dependenţi de el, nu va fi un viitor în care va merita să trăim. Ceea ce trebuie îndreptat este ca oamenii să redevină fiinţe umane şi să reintre în contact cu propriul lor umanism, să recapete controlul asupra propriei lor vieţi. Începeţi să vă cultivaţi propriile alimente, să vă asumaţi responsabilităţi şi să realizaţi şi să acceptaţi conexiunea voastră cu ceilalţi.
Acum 120 de ani, o situaţie, similară cu cea în care ne aflăm acum, ar fi fost de neconceput. Deci, de ce este atât de răspândită astăzi? Este, fiindcă a fost creată intenţionat! Motivul este că suntem înşelaţi! Şi nu le spun asta oamenilor pentru a-i speria, ci o spun, pur şi simplu, fiindcă este important să devină conştienţi, deoarece este o situaţie care mai poate fi îndreptată, încă, o dată ce oamenii devin conştienţi de adevăr. Acum sunt mulţi care aleg să blameze diverse grupuri pentru asta, cum ar fi că sionismul este de vină sau Grupul Bilderberg sau bancherii internaţionali şi sistemul monetar, care se află la baza problemei şi, totuşi, adevărul e că toate acestea sunt doar diverse mecanisme de control, care sunt toate interconectate.

Articole despre


Articole din Documentare