facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cele trei cauze majore ale bolilor (2) - Toxicitatea

Sanatate

Toxicitatea (adică otrăvirea) este un termen cu spectru larg de acoperire şi se referă la numeroase aspecte, de la acumularea de mucozităţi cauzată de consumul de produse lactate, substanţe iritante şi zaharuri complexe, până la depunerile de substanţe chimice artificiale, metale toxice şi minerale.

natura46

Toxicitatea (care este de natură în special acidă, acumulându-se sub această formă în organism) provine din alimente, atmosferă, produse pentru igiena personală, produse pentru igiena locuinţei, materiale de construcţie... iar lista ar putea continua la nesfârşit. În zilele noastre, majoritatea alimentelor pe care le consumă şi lichidelor pe care le beau oamenii sunt acide, determină acumulări de mucozităţi, privează organismul de energie şi conţin toxine proteinice. Amidonul rafinat pe care îl consumăm sub diverse forme acţionează asemenea unui adeziv asupra ţesuturilor, provocând formarea unei plăci, conform prezentării anterioare. Această acumulare de toxine, fiind de natură acidă, poate provoca inflamaţii şi congestionări ale ţesutului, într-o asemenea măsură încât va produce moartea ţesutului respectiv.

Toxinele şi mucozităţile se fixează şi formează depuneri la nivelul tuturor ţesuturilor organice, cu precădere la nivelul sinusurilor, gâtului, tiroidei, plămânilor, muşchilor, ficatului, rinichilor şi pielii. Acesta este motivul pentru care sunt afectate în special aceste zone atunci când organismul manifestă simptome de răceală sau de gripă. Fiindcă organismul încearcă să se cureţe de toate aceste toxine, sau de o cantitate cât mai mare, prin intermediul unui proces natural care se numeşte "boală". Numeroase "boli" nu reprezintă altceva decât eforturile pe care le depune organismul de a elimina toxinele şi/sau celulele muribunde sau moarte.

Conform afirmaţiilor anterioare, toxicitatea se formează la nivel intracelular sau interstiţial (în jurul celulelor) în sistemul vascular, în organe şi în glande, în intestine şi în cavităţile din organism. Combinând starea de intoxicare cu o dietă intens acidă, veţi avea parte de inflamaţii, ulceraţii, tumori, iar, în cele din urmă, de moarte celulară (degenerare). Acumulările de toxine şi de mucozităţi vor genera obstrucţii, blocând circulaţia sanguină şi limfatică către şi dinspre celule. Iar această stare va reduce semnificativ capacitatea celulei de a funcţiona corect şi de a se menţine sănătoasă.

Răcelile, gripa, afecţiunile limfatice, tulburările gastrointestinale, infecţiile, pentru a enumera doar câteva dintre numeroasele probleme care pot apărea, sunt tot atâtea simptome ale acumulării de toxine în organism. Sistemul imunitar al organismului şi/sau paraziţii vor interveni pe cale naturală asupra acestei toxicităţi. Din păcate, reacţia naturală a sistemului imunitar faţă de această acumulare toxică şi, fireşte, împotriva paraziţilor care se hrănesc de pe urma toxinelor, este adeseori interpretată în mod eronat drept tulburări de imunitate. Activitatea paraziţilor şi răspunsul imun intervin întotdeauna dintr-o anumită cauză, adică sunt efecte secundare ale simptomului.

Extras din cartea Robert Morse - Sa traim sanatos fara toxine, Piteşti: Paralela 45, 2005

Articole despre cauze boli