facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Bruce Lipton, Ph.D - Revolutia evolutiei si aparitia creatorilor culturali

Documentare

Congresul Mondial de Medicină Cuantică
Juicy Living Tour UN TUR DE 12 LUNI CE INSPIRĂ MILIOANE DE OAMENI ÎN LUME să trăiască o viaţă grozavă cu pasiune şi scop şi să participe la cea mai grozavă co-creaţie a timpurilor noastre.
Să dezvăluim un nou fel de a fi deschizându-ne inimile şi minţile unii către alţii

Sunt Lilou. Sunt în Honolulu, în Hawaii, în Juicy Living Tour şi astăzi îl avem cu noi pe minunatul, fabulosul dr. Bruce Lipton.
Bruce-Lipton3

Sunt tare norocos să fiu aici, cu atâţia oameni care gândesc altfel, care caută o altă lume, o lume mai bună. Îmi place să particip, mai ales că văd că sunt implicaţi foarte mulţi tineri. Pentru mine, asta e chiar esenţial, pentru că tinerii sunt cei care vor conduce această revoluţie a evoluţiei, înţelegi?
De aia sunt aşa de entuziasmat de ocazia de a implica tinerii în tot procesul ăsta, pentru că ei sunt motorul, forţa motrice în evoluţia care ne aşteaptă. Şi pentru mine e important să vorbesc cu ei, pentru că mulţi dintre ei se simt aşa de lipsiţi de putere, se simt aşa de pierduţi - "nu pot să pun un picior în lumea asta, nu pot să încep nimic aici"...  Pentru că, ei nefăcând parte din sistem, avem acum aproximativ o jumătate din populaţie care nu face parte din sistem. Iar ăsta e pasul cel mai important, dacă vrei o evoluţie. Dacă toată lumea se agaţă de sistem, nu poţi să schimbi sistemul. Dar dacă ai cincizeci la sută din oameni care nu se agaţă de sistem - asta înseamnă că suntem pregătiţi pentru o schimbare. Şi sunt aşa de entuziasmat, pentru că, deşi se simt pierduţi, de fapt, ei joacă rolul cel mai important, permiţându-ne să creăm o nouă evoluţie, pentru noi toţi. Noi acum vedem lumea ca pe o maşinărie fizico-mecanică. Totul e chimie şi atomi şi chestii de astea... Şi se dovedeşte că noul mod de a vedea lucrurile, cel al fizicii cuantice, spune că nu ar trebui să ne concentrăm pe chestiile materiale. Ar trebui să ne concentrăm pe chestiile invizibile, energetice, printre care se numără şi gândul şi credinţele. Pentru că se dovedeşte că lumea fizică e controlată de energie invizibilă. Şi asta spune fizica cuantică - ei vorbesc despre "câmp". Şi zic, "ce e câmpul?"
Păi, "energie invizibilă în mişcare, ce influenţează lumea fizică". Şi atunci zic:
Păi, definiţia asta e la fel ca definiţia Spiritului: forţe invizibile în mişcare, ce influenţează lumea fizică. Aşadar, e interesant că ştiinţa modernă de azi ne reconectează cu istoria străveche a spiritualităţii, care spune că noi suntem fiinţe energetice, care locuim într-un corp fizic. Ei bine, dacă înţelegem asta, vom începe să onorăm partea energetică, partea invizibilă pe care am eliminat-o din ecuaţie. ecuaţie. Pentru că pe noi ne interesează doar fizicul şi materialul: dă-mi bani, dă-mi cash, dă-mi lucruri. Şi se dovedeşte că energia e mai puternică - chestia invizibilă e mai puternică decât chestia fizică. Şi atunci, dacă ne transformăm puţin convingerile şi recunoaştem că gândurile noastre sunt elemente puternice, atunci vom spune dintr-o dată, hai să începem să ne folosim gândurile, mai degrabă decât portofelul, să zicem, pentru a ne controla lumea. Şi asta dă o oportunitate tuturor, fiecăruia dintre noi, pentru că toţi avem gânduri, toţi avem energia asta. Şi pentru că gândurile creează... ştiinţa... Asta e fizică cuantică - ei spun că ceea ce creează lumea e conştiinţa. Şi atunci o să trebuiască să începem să ne dăm seama că suntem conştiinţă şi că, la nivel colectiv, conştiinţa noastră poate să schimbe lumea. Aşa că, atunci când ai o mulţime de oameni acolo, care se plâng că lucrurile au scăpat de sub control, eu spun da, dar nu ai nevoie decât de suficienţi oameni care să ştie asta, pentru a spune, "hai să creăm în mod conştient o altă lume". Şi atunci nu suntem victimizaţi de lumea în care ne aflăm, pentru că putem să manifestăm lumea pe care o vrem. Şi de asta mă entuziasmează aşa de mult toţi spectatorii noştri, pentru că fiecare spectator reprezintă o conştiinţă care, împreună cu celelalte conştiinţe, poate să schimbe lumea.
Şi despre asta e vorba, cu evoluţia. Ne aflăm în faţa unei evoluţii. Nu a unei evoluţii fizice. Corpul omenesc a evoluat deja. Nu asta o să schimbăm. E vorba de modul în care ne raportăm unii la alţii, prin conştiinţa noastră. Cu toţii ne alăturăm în această singură conştiinţă uriaşă, numită omenire. Şi asta e evoluţia care ne aşteaptă.
Explicai ieri, în prelegerea ta, că trecem de la un model bazat foarte mult pe Biserică, la... Acum, ştiinţa ne furnizează adevărurile...
Bine, ştiinţa face asta de vreo sută cincizeci de ani. Deci, am lăsat în urmă modelul bazat pe Biserică, al unei lumi spirituale şi am pătruns în modelul ştiinţific, al unei lumi fizice. fizice.
Am încercat ambele lumi şi... ce ne spune evoluţia? Evoluţia spune: lumile alea amândouă, împreună, formează lumea. Deci, nu e doar spirituală şi nu e doar materială. Trebuie să le pui laolaltă pe amândouă. Şi acum, că am parcurs partea spirituală, cu biserica la cârma lumii, apoi partea materială, cu ştiinţa la cârmă, ajungem la o apropiere care spune că, pentru a înţelege lumea, trebuie să invoci atât ceea ce e spirit, cât şi ceea ce e materie. Şi de asta, conştiinţa - când spun spirit, e vorba de conştiinţa noastră, de energia noastră, de gânduri. Nu e fizic - e energie.
Şi totuşi, acum ştiinţa ne spune că acele gânduri modelează lumea fizică. Deci, putem să schimbăm lumea în care trăim, pur şi simplu schimbând ceea ce gândim. Dar asta înseamnă să schimbăm programarea. Care e în subconştient. Tu spui că 95% din ceea ce se întâmplă în viaţa noastră vine din subconştient. Asta e partea de care oamenii trebuie să devină conştienţi. Pentru că mulţi oameni se gândesc, păi uite, dorinţa mea e să am succes, să am o relaţie minunată, să am un loc de muncă minunat...
Vreau toate aceste lucruri şi ies în lume şi... Mmm, nu ajung la asta, nu reuşesc asta. Şi atunci mă frustrez şi zic, bun, nu e din cauza mea, pentru că intenţia mea e să am succes, dar nu am succes, aşa că probabil că lumea e împotriva mea. Şi atunci, dintr-o dată, devin o victimă - păi, stai, că asta nu e lumea pe care o vreau eu! Şi se dovedeşte că... Nu, nu e lumea pe care o vrea mintea ta conştientă. Dar e lumea pe care a fost programată să o creeze mintea ta subconştientă. Şi prin definiţie, cuvântul "subconştient" înseamnă sub nivelul conştient. Deci, creăm fără să fim conştienţi că creăm asta - şi atunci avem o problemă, pentru că se dovedeşte că nu lumea exterioară ne opreşte să reuşim, ci lumea interioară, invizibilă, cu care am fost programaţi - prin cultură şi prin familie - să ne pierdem puterea. Şi asta e cea mai importantă chestie, cu privire la propagarea unui sistem de credinţe.
Primii şase ani din viaţa ta înseamnă programare. Programare din partea altor oameni - nu programarea ta. Părinţii, familia, comunitatea. Tu, ca şi copil, te afli în stare de hipnoză. Vreme de şase ani din viaţa ta, creierul tău funcţionează în stare de hipnoză. Adică, primii şase ani înseamnă download, download, download. Şi problema, cu download-ul, este că, în acea perioadă, nu suntem conştienţi. Adică, orice ai descărca, nu ai filtrat prin sistemul tău de credinţe. Nici măcar nu aveai un sistem de credinţe. sistem de credinţe. Ceea ce ai auzit, ai văzut sau ai trăit în primii şase ani este o înregistrare - aşa cum asta e o înregistrare pe casetă - direct în mintea ta subconştientă... Iar apoi vedem că, practic, 95% din viaţa noastră e din mintea subconştientă şi doar 5% e din mintea conştientă. Şi spunem, care e diferenţa? Mintea conştientă eşti tu, spiritul tău, cine eşti tu. Dorinţele tale, ceea ce vrei, ceea ce doreşti tu de la viaţă. Mintea conştientă. Şi zic, vrei să ai succes? Minunat. Vrei să ai un loc de muncă excelent? Minunat. Toate astea sunt la nivel conştient, îţi spun. Dar tu foloseşti mintea asta doar 5% din timp. Îţi trăieşti 95% din viaţă cu programele pe care le ai de la alţii. Şi atunci, adevărul este că trăieşti viaţa altor oameni - invizibil, pentru că se numeşte subconştient, adică nu îl vezi... Şi când creezi comportamentele astea, nici măcar nu ştii că o faci. Şi comportamentele tale nu te sprijină... te autosabotezi fără ca măcar să ştii că o faci, şi atunci apare victima, care spune, vai, eu vreau să am succes, dar nu am... Sunt sigur că lumea e împotriva mea şi că sunt o victimă. Dar se dovedeşte că nu. Erai programat să nu ai succes şi rulezi un program fără să îl vezi, aşa că ne autosabotăm fără să fim conştienţi de asta. De aceea, noua biologie le transmite oamenilor să se trezească. Da. Şi... eu simt că marea veste e chestia asta despre care ai vorbit foarte mult, efectul de "lună de miere" - când putem să fim îndrăgostiţi. Şi când putem să fim îndrăgostiţi de noi înşine, de viaţă, de tot ce este. Există un mod de a accesa această infinită... putere, în subconştient, care trece peste programele subconştientului. Absolut.
Asta e minunat, pentru că cei care se îndrăgostesc...

Articole despre Bruce Lipton