facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Vegetarienii si sportul de performanta

Sanatate

Vegetarienii sunt oameni foarte rezistenți și energici, deoarece nu obosesc corpul, cheltuind o  mare cantitate de energie necesară pentru a elimina toxinele de carne.Doctor David Reid, licențiat în medicină, care de mai mulți ani a lucrat în cadrul Comisiei Medicale a British Olympic Association, scrie: "Sunt un terapeut specializat în alimentația sportivilor, un vegan și o persoană activă, am propria mea experiență personală și profesională în domeniul cum nutriția afectează activitatea organismului. Dieta vegetariană în carbohidrați, bogată în energie, furnizează organismului exact acele alimente care sunt cele mai potrivite pentru el. Obțineți un profit, renunțând la carne și câștigați!"

Bill Pearl - legenda culturismului , câștigător de 4 ori al titlului de "Mr. Universe", a declarat: "Privindu-mă, oamenii refuză să creadă că eu nu mănânc nici carne, nici pește. Ei continue să admită că carnea este o bază pentru a crește mușchii. Dar eu  am distrus acest mit!"

Aici sunt doar câteva exemple ale vegetarienilor celebri, puternici fizic:

Stan Pret - recordman mondial de haltere.
Bruce Lee - un maestru în luptele marțiale, actor care a desprins corpul de podea de 200 de ori, sprijinindu-se doar pe o mână, de 12 ori a fost înscris în Guinness Book of Records .
Martina Navratilova – cel mai bun jucător de tenis din lume din toate timpurile (1978-1987) .
Mac Danzig - campion mondial în luptă fără reguli.
Scott Jurek - câștigător multiplu de maratoane, inclusiv ultra - maraton ( 135 de mile / 216 km în Valea Morții din California - cea mai grea cursă din lume.
Serena Williams – jucător de tenis, prima rachetă de tenis din lume (2002, 2003, 2008) .
Carl Lewis - un mare atlet, sprinter, câștigător a nouă medalii olimpice de aur , recunoscut ca "cel mai bun atlet din toate timpurile".
Înotul vegetarienilor britanici peste Canalul Mânecii nu are nici o paralelă în istorie - a durat 6 ore  și 20 minute.
Chris Campbell - campion olimpic în luptă.
Ruth Hayndrih – campioana mondială în ridicarea greutăților de șase ori.
Kate Holmes - campion mondial (box, categoria de greutate medie) .
Peter Hassing - campion european (box ,categoria grea) .
Bill Manetti - campion în ridicarea greutăților.

Sursa: http://ecology.md/

Articole despre vegetarian