facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Candidoza - terapii alternative

Homeopatie

Candidoza este o infectie comuna a tegumentelor si mucoaselor determinata de un fung (ciuperca), de obicei Candida albicans. Este cauza cea mai frecventa a vaginitelor.
floare55

Se recomanda remediul homeopat CANDIDA CH 30 cate 5 granule la 4 ore, 5 prize pe zi, 5-7 zile la rand.
Granulele nu se ating cu mana, se pun din flacon in capac si cu capacul se pun sub limba. Se iau pe stomacul gol sau la o ora de la masa, 30 de minute inainte si dupa ele nu se pune nimic in gura. Pe toata perioada tratamentului si inca o perioada de timp dupa ce acesta a incetat (pana la vindecare) este interzis consumul de cacao, ciocolata, cafea, menta, musetel, tei, otet, ceai negru si verde, coca cola, pepsi.

Local se fac spalaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu 2 lingurite la cana, la o ora cu suc de lamaie, daca se poate nediluat, la o ora din nou cu bicarbonat de sodiu. Se fac aceste spalaturi timp de 2 saptamani.

In acelasi timp se va urmari intarirea nespecifica a imunitatii printr-un regim de viata echilibrat, cu mese regulate, somn suficient, inlaturarea pe cat posibil a stresului. Din alimentatie este necesar sa se elimine pe o perioada de timp produsele lactate. Se poate consuma un ceai de sunatoare, busuioc, roinita, salvie in parti egale din care se va face un macerat la rece de 6 ore cu 2 lingurite la cana, se beau 2-3 cani pe zi.

*(cauzele subtile ale bolilor)*
Candida albicans se manifesta la o persoana care cere prea mult de la sine insasi. Este ultraperfectionista si nu prea realista in ceea ce o priveste. Ideea sa despre fericire este prea elevata si o cauta tot timpul, prin multe experiente, incercand mereu ceva nou. In plus, de indata ce fericirea ii este aproape, pune in calea ei obstacole. corpul sau ii spune sa fie mai realista si sa vada bucuria de a trai in lucrurile marunte din viata de fiecare zi. De asemenea, persoana respectiva ar avea interesul sa desfasoare mai multe activitati fizice decat mentale

Daca dupa acest tratament candidoza recidiveaza, va trebui sa va prezentati la cabinet pentru consultatie si stabilirea unui tratament personalizat.
Dr. Craciun Otilia
sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Homeopatie