Top alimente in cazul excesului de estrogen
Sanatate
De ani de zile estrogenul a fost suspectat ca fiind carcinogen, deoarece puternice dovezi epidemiologice arata legatura dintre acest hormon si cancerul de de san, endometrial si uterin. Femeile care au prima menstruatie precoce sau încep menopauza tardiv, produc mai mult estrogen în timpul vieții si au un risc mai mare de cancer de san.
Primele zece alimente de protecție in caz de exces de estrogen sunt:
1. Legumele crucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles.
2. Citrice: lămâi,lime, grapefruit, portocale.
3. Ceapa si usturoi. Acestea protejeaza ficatului si intaresc sistemul imunitar.
4. Nuci si seminte crude.
5. Măsline sunt de asemenea o sursa buna de steroli care pot avea efecte benefice asupra estrogen și pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge. Măslinele sunt o sursa buna de vitamina E, care are proprietati anti-estrogenice.
6. Turmeric, ingredientul activ din curry
Curcuma / Turmeric este unul dintre cele mai valoroase condimente pe care le-ati putea folosi vreodată in orice probleme legate de estrogen. De asemenea, turmericul asigura o protectie asupra cancerului.
7. Legumele cu frunze verzi sunt o sursa de vitamina B și clorofila, ambele pot ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen.
8. Algele
Acestea nu sunt apreciate in Occident, insa în Japonia s-au folosit algele marine ca sursă de hrană de secole.
9. Alimentele fermentate, cum ar fi chefir, zeama de varza si borsul - toate au proprietăți anti-estrogenice. Acestea au si beneficii digestive.
Sursa: http://pharmacistben.com/nutrition/top-ten-foods-for-protection-from-estrogen/