facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tao-Porchon Lynch, 93 de ani, cel mai in varsta instructor de yoga din lume

Stil de viata

Poate fi yoga secretul unei varste inaintate si fericite?
tao-porchon-lynch

Chiar si după o inlocuire totala de sold la începutul anilor 2000, Tao Porchon-Lynch continuă să predea elevilor yoga in fiecare zi la 5 dimineata.

Energica la 93 de ani, practica yoga de peste 70 de ani si de asemenea, danseaza vals, jitterburg, samba si cha cha cha în timpul liber.

"Îmi place, de asemenea, să dansez foxtrot - toate nebuniile", rade ea, descriind tangoul ca fiind la fel ca sampania.

"Eu fac yoga înainte de a merge la culcare si să fac yoga cu elevii mei atunci când mă trezesc dimineata", a spus ea.

"Ma trezesc în fiecare dimineată la ora 5 si de obicei merg la culcare în jurul de miezul noptii."

Tao-Porchon Lynch ii consideră pe cei cateva sute de cursanti yoga ca si cum ar fi copiii ei. In varsta de 93 de ani, ea practica yoga de cand avea 8 ani si a fost numita "Cel mai in varsta instructor de yoga din lume" de catre Guinness World Records.

Traind în New York, Porchon-Lynch a învătat sute de cursanti din întreaga lume in peste 45 de ani si are adepti în India, Franta si Statele Unite ale Americii.

Distinctii nu sunt ceva noua pentru faimoasa yoghina. Născuta într-o colonie franceză în India, ea a câstigat un concurs pentru "Cele mai frunmoase picioare din Europa", dupa ce a lucrat ca dansatoare de cabaret, în Londra, în timpul celui de-al doilea război mondial. Apoi ea a urmat o cariera in modeling la Paris si apoi diverse roluri in fime in America, urmata de o cariera de scenarist si documentare.

La vârsta de 73 de ani, Porchon-Lynch decide să se concentreze pe predarea cursurilor de yoga, fondand Westchester Institute of Yoga din New York.

Potrivit site-ul ei, "Tao este dovada vie pentru modul în care putem atinge potentialul nostru uman. Ea este unică în capacitatea ei de a depăsi efectele imbatranirii pentru a controla corpul si mintea, în armonie cu principiile yoga."

Porchon-Lynch preda yoga patru zile pe săptămână si, de asemenea, danseaza foarte mult. Ea stie cu sigurantă cum să depăsească o provocare. La 87 de ani, a avut o interventie chirurgicala la sold, dar o lună mai târziu, ea a s-a dus pe ringul de dans, începând lectiile.

"Eu cred că putem ajunge întotdeauna doar un pic mai departe", a declarat Porchon-Lynch, "Sunt inspirata sa aduc yoga în viata altora si sa-i ajut pe oameni sa scoate la iveală noi talente."

Precedentul record pentru "Cel mai in varsta profesor de yoga din lume" i-a apartinut lui Bernice Bates, 91 de ani, din Florida.

Articole despre


Articole din Stil de viata