facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Metoda japoneza pentru a diminua burta si pentru a indrepta spatele

Exercitii fizice

Din cauza modului sedentar de viaţă, mulţi oameni ajung să aibă o poziție vicioasă sau chiar probleme cu coloana vertebrală. Medicul nipon Fukutsudzi a elaborat o metodă simplă de corectare a posturii, care vă ajută să scăpaţi de burtă şi readuce scheletul în poziţia lui firească.


Dedicând doar cinci minute pe zi acestui exerciţiu, veţi vedea cum vi se va armoniza silueta, talia va deveni mai suplă, iar spatele mai drept.

Metoda a fost expusă de doctorul Fukutsudzi într-o carte, însă esenţa ei poate fi descrisă în câteva fraze.

Faceţi un sul dintr-un prosop, care va avea cel puţin 40 cm în lungime şi 7-10 cm grosime. Legaţi-l ca să-şi păstreze forma.

Aşezaţi-vă pe o suprafaţă orizontală rigidă – patul moale nu este potrivit, mai bine pe o sofa, pe o masă pentru masaj, sau pe podea, pe un covoraş pentru fitness – și puneţi prosopul în spate. Lăsaţi-vă atent pe spate, ținând prosopul cu mâinile, astfel încât acesta să se poziţioneze exact sub buric. Plasarea prosopului în această zonă este foarte importantă.

Picioarele sunt ușor depărtate. Uniţi cele două degete mari de la picioare, în timp ce călcâiele rămân la o distanţă de 20-25 de cm.

Întindeţi mâinile deasupra capului, menţinându-le paralele cu solul, apoi uniţi vârfurile degetelor mici.

Menţineţi această poziţie timp de 5 minute. Repetaţi exerciţiul de 3 ori pe zi, atunci când aveţi timp.

Ridicaţi-vă atent, deoarece în timpul exerciţiului oasele şi încheieturile se deplasează puţin.Dacă vă ridicaţi corect, veţi simţi cum scheletul începe să se îndrepte, revenind la poziția firească. Burta se va reduce, organele interne se vor așeza în poziţiile corecte.

La început este dificil să rămâneți 5 minute în această postură, de aceea exersați-o timp de 2-3 minute. Rezultatul va fi vizibil într-o lună.

Această metodă simplă, dar eficientă este o alternativă pentru exerciţiile fizice de fortificare a coloanei vertebrale.

Articole despre slabire, spate drept