facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Elibereaza-ti disconfortul digestiv cu uleiul de menta

Sanatate

Medicina traditionala recomanda oamenilor sa consume ceai de menta sau un amestec din foi de menta pentru a vindeca sistemul digestiv dereglat. Uleiul de menta este extras din tulpina, frunzele si florile acestei plante. Acesta poate fi folosit in tratarea dereglarilor digestive, durerilor de cap, de muschi, greturilor si pentru intarzierea menopauzei.


Uleiul de menta este un ulei esential, care contine cantitati ridicate de mentol, cu rol antiseptic si de anestezic. De aceea acesta este indicat in tratamentul infectiilor respiratorii, cum ar fi tusea si raceala. Daca este aplic cum trebuie, acesta este eficient si in tratarea durerilor de cap si a celor musculare.

Intrucat uleiul de menta lupta impotriva infectiilor bacteriene, acesta poate fi adaugat in tratamentul pentru acnee si pete. De asemenea, acesta este un bun stimulator al circulatiei sangvine si da viata pielii uscate si lipsita de stralucire. Daca cateva picaturi de ulei de menta sunt adaugate intr-un recipient cu apa fierbinte, unde iti inmoi picioarele, ulei de menta elibereaza o senzatie racoritoare, care relaxeaza picioarele obosite.

Totodata, se stie ca parfumul stimuleaza creierul, producand o alerta mentala si mareste puterea de concentrare. Datorita acestui fapt, uleiul de menta este eficient in tratarea depresiilor, insteriei si furiei.

Intrebuintarile uleiului de menta sunt multiple si daca este folosit adecvat acesta poate calma foarte multe suferinte si disconforturi. Dozele ridicate pot cauza efecte adverse, printre care reactii alergice, arsuri la stomac, vedere neclara, ameteli si voma. De asemenea, s-a dovedit ca uleiul de menta poate fi letal daca este administrat copiilor.
de Larisa Gheorghe

sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Sanatate