facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce nu o sa mai vrei sa folosesti microundele

De evitat

O fetiţă de la o şcoală din Sussex, Marea Britanie, a făcut un test ştiinţific pentru a demonstra că microundele nu sunt sănătoase. Testul său este extrem de simplu.
Ea a fiert apă într-un ibric pe aragaz, dar şi într-un recipient la microunde. După ce s-a răcit apa, ea a folosit-o pentru a uda două plante identice şi pentru a vedea dacă există vreo diferenţă între apa fiartă normal şi cea fiartă la microunde. Fetiţa s-a gândit că structura sau energia apei ar putea fi compromisă de microunde.Spre marea surprinde a tuturor, planta udată cu apa fiartă la microunde a murit în doar nouă zile, în timp ce planta udată cu apă normală s-a dezvoltat frumos. Experimentul a fost repetat de colegii ei şi a avut aceleaşi rezultate.

Microundele nu funcţionează diferit asupra altor alimente. Orice pui la microunde suferă acelaşi proces distructiv. Microundele agită moleculele pentru a se mişca din ce în ce mai repede. Această mişcare provoacă fricţiune, care strică structura originală a substanţei - vitaminele sunt distruse, precum şi mineralele şi proteinele, generând un compus nou, denumit radiolitic, ce nu se află în mod natural în natură.
Corpul uman se va înfăşura în celule de grăsime pentru a se proteja de mâncarea "moartă" sau o elimină foarte repede.

Iată principalele motive pentru care să nu mai foloseşti microundele, potrivit cercetătorului William P. Kopp:
1. Mâncând în mod constant mâncare încălzită la microunde cauzează daune cerebrale pe termen lung, întrucât duce la "scurt-circuite" ale impulsurilor electrice în creier.
2. Corpul uman nu poate metaboliza compuşii apăruţi în urma procesării mâncării la microunde.
3. Producţia de hormoni feminini şi masculini este alterată de mâncarea încălzită la microunde.
4. Efectele compuşilor creaţi în urma procesării mâncării la microunde sunt de lungă durată sau chiar permanente în corpul uman.
5. Mineralele, vitaminele şi toţi nutrienţii din mâncarea de la microunde sunt alteraţi, aşa că oamenii nu mai beneficiază de o hrănire corespunzătoare.
6. Mineralele din legume sunt transformate în radicali liber canceroşi în timpul procesării la microunde.
7. Mâncarea la microunde poate cauza tumori canceroase la stomac şi la intestine.
8. Mâncarea la microunde poate cuza creşterea numărului de celule canceroase în sângele uman, dacă este consumată timp îndelungat.
9. Consumul constant al mâncării la microunde cauzează deficienţe ale sistemului imunitar.
10. Mâncarea la microunde duce la pierderi ale memoriei, instabilitate emoţională şi scăderea inteligenţei.

Articole despre microunde


Articole din De evitat