facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Pesticidele din ceai - cele mai cunoscute marci

De evitat

Inca din secolul al III-lea ceaiul este baut in China. A fost nevoie de aproape 1400 ani pentru ca acesta să devină parte din cultura britanica. Acum peste 80% din populatie bea ceai cel puțin o dată pe săptămână.

Pe măsură ce popularitatea ceaiului continuă să crească de an la an, beneficiile pentru sănătate sunt prezentate în prima linie a campaniilor de marketing ale multor companii. Fie ca ceaiul este verde, maro sau roșu, beneficiile consumului de ceai au dus la o creștere continuă a vânzărilor de ceai. Cu toate acestea, un studiu realizat de serviciul de știri canadian CBC a constatat că din cele zece cele mai populare branduri de ceai în America de Nord, nouă dintre ele conțin pesticide toxice.

Prezența acestor pesticide subminează beneficiile pentru sanatate ale ceaiului, deoarece multe dintre toxinele prezente sunt cancerigene bine cunoscute, iar cantitatea găsita în unele dintre branduri era mult mai mare decât limitele "admisibile" susținute științific.

pesticide ceai

Pesticidele din ceai

Ancheta realizata de către CBC Marketplace în 2014 a constatat că 9 din cele 10 cele mai populare ceaiuri din Canada au fost contaminate cu pesticide. Cele 9 ceaiuri sunt:

Twinings - Earl Grey
Tetley - ceai verde
Lipton - yellow label ceai negru
Signal - orange pekoe
Uncle Lee’s Legends of China - iasomie si ceai verde
King Cole - portocaliu Pekoe
No Name - ceai negru
Uncle Lee’s Legends of China - ceai verde
Lipton - ceai verde pur

Cu toate că toate cele 9 dintre aceste branduri s-au dovedit a avea pesticide, unele au avut un nivel relativ scăzut, ceea ce este puțin probabil să provoace daune vizibile sănătății. 6 dintre cele 9 au fost sub limitele admisibile, dar 3 dintre ele poseda un număr periculos de mare de pesticide.

Ceiurile cu cele mai multe pesticide

Twinings Earl Grey
Este un brand cunoscut si conține pesticide cu 10 compuși chimici toxici diferiți. Pesticidul care a fost identificat cel mai frecvent în Twinings Earl Grey a fost acetamiprid cunoscut ca provoca greață severă, slăbiciune musculară, hipotermie, convulsii și vărsături.

Tetley - ceai verde
Ceaiul verde Tetley s-a dovedit a avea niveluri crescute atât de acetamiprid, cat și de clorfenapir, acesta din urmă fiind fatal pentru oameni, chiar și în doze mici. Cazurile de otrăvire cu clorofenapir indică faptul că produsul chimic funcționează lent în sistem și poate provoca moartea sau leziuni ale sistemului nervos central chiar la două săptămâni de la ingestie. Raportul a CBC a arătat că ceaiul Tetley contine 18 pesticide în produsul său finit.

Uncle Lee’s Legends of China - ceai verde
Acesta este oficial cel mai toxic ceai disponibil în magazinele alimentare. Conține aceleași pesticide ca si Tetley, precum și niveluri periculoase de Bifentrină, un cunoscut cancerigen. Conține 22 pesticides, dintre care 6 în cantități ilegale.

Este departe de a fi singurul ceai chinezesc cu pesticide ilegale. Nenumărați producători de ceai din China folosesc in mod curent pesticide interzise de către Ministerul Agriculturii din China.

Doar pentru ca un brand pretinde a fi natural, nu înseamnă că nu ar trebui să ne uitam cu atenție la ceea ce oferă în realitate.

Cel mai simplu mod de a evita ceaiurile cu pesticide (sau alte substanțe nedorite) este sa alegem ceaiurile naturale, fara arome adaugate. Ceaiuri aromate pot conține cel mai probabil aditivi nedoriti, cum ar lecitină din soia și arome naturale sau artificiale.

Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că plicurile de ceai pot fi făcute din fibre de plastic ce produc toxine de tip hormoni.

Articole despre ceail, pesticide