Cardamom
Condimente
Cardamomul este o planta originara din sudul Indiei. Adus din Orient pentru gustul sau deosebit de aromat si pentru proprietatile sale antitoxice, ajunge sa fie intrebuintat in Europa si la aromatizarea cafelei, datorita faptului ca neutralizeaza, intr-o anumita masura, efectul nociv al cofeinei.
Arabii, mari cunoscatori ai puterilor plantei, sunt cei care au denumit-o "samanta dragostei". Cardamomul este apreciat ca afrodisiac, retrezind nu numai apetitul sexual, ci mai ales "focul interior al dragostei". Un preparat deosebit de simplu si eficient in caz de oboseala fizica ori nervoasa sau de lipsa a apetitului sexual, se obtine amestecand un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de miere si un varf de cutit de seminte de cardamom macinat.
Un desert deosebit de gustos si hranitor este orezul integral cu lapte si miere, condimentat cu scortisoara, coriandru, ghimbir, sofran si bineinteles cardamom, toate acestea in proportii egale. Semintele de cardamom sunt folosite, de asemenea, si la prepararea prajiturilor, carora le confera o savoare deosebita.