Alimente miraculoase
Sanatate
Dintre toate aceste produse naturale pe care omul le-a folosit din cele mai vechi timpuri, unele s-au evidentiat mai mult decat altele prin calitatile lor extraordinare. Vom prezenta pe scurt, cateva dintre ele, indicand si principalele lor caracteristici.
Informatiile au fost preluate din cartea "Cele 10 legi universale ale sanatatii", de Betty Thorton, introducere de Tatiana Dragut, Bucuresti, Editura Niculescu, 2003, www.niculescu.ro

- Usturoiul - purifica sangele si scade nivelul colesterolului; ajuta la combaterea cancerului;
- Algele - energizeaza si intineresc organismul;
- Sfecla - intareste oasele; ajuta la combaterea cancerului;
- Lamaia - fortifica, tonifica, avand si rol astringent; ajuta la tratarea artritei si a reumatismului;
- Castravetele - calmeaza si purifica;
- Laptisorul de matca - tonifica, energizeaza si intinereste tesuturile;
- Ginseng - favorizeaza circulatia sanguina; se pare ca are efect si in combaterea cancerului;
- Mierea - distruge microbii si dinamizeaza organismul; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
- Samburii de strugure - combat edemele si hipertensiunea arteriala;
- Polenul - stopeaza decalcifierea oaselor; este folosit impotriva arterosclerozei;
- Marul - furnizeaza oligoelemente, saruri minerale si vitamine;
- Soia - este folosita impotriva osteoporozei, a cancerului; scade nivelul colesterolului;
- Spirulina - intareste sistemul imunitar; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
- Ceaiul verde - favorizeaza buna functionare a inimii; constituie un excelent antioxidant;
- Rosiile - combat artrita, reumatismul si, probabil, cancerul;
- Otetul de mere - intareste sistemul imunitar;
Informatiile au fost preluate din cartea "Cele 10 legi universale ale sanatatii", de Betty Thorton, introducere de Tatiana Dragut, Bucuresti, Editura Niculescu, 2003, www.niculescu.ro