Fortifica-ti ORGANELE INTERNE sau cel de-al doilea "creier"
Sanatate
Daca pana acum credeai ca ai un singur creier, erai departe de adevar. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca organele noaste interne reprezinta cel de-al "doilea creier".
Din primele cercetari reiese ca organele interne au un rol covarsitor atunci cand vine vorba de sanatatea mentala si fizica. Astfel, reiese ca deficientele florei intestinale pot afecta imunitatea si pot cauza probleme de natura mentala, iar acest lucru este din ce in ce mai evident, declara specialistii.
Astfel, "flora organelor interne" desemneaza multitudinea micro-organismelor care traiesc in tractul gastrointestinal. Exista mai bine de 100 de trilioane, pe cand celulele noastre sunt in numar de "doar" 10 trilioane.

De aceea este foarte important sa consumam cat mai multe alimente de calitate, digestia fiind unul dintre cele mai importante procese din organismul nostru.
Vei ramane uimit sa afli ca avem o relatie de simbioza cu acele bacterii care "locuiesc" in organele noastre. Acestea nu doar ca detecteaza elementele patogene, dar chiar le omoara, avand astfel grija de sanatatea corpului nostru. Bacteriile prietenoase "avertizeaza" sistemul imunitar, acestea fiind supranumite "organele uitate" ale corpului nostru.
Astfel, relatia dintre flora intestinelor si bacteriile patogene este benefica, atat timp cat este tinuta sub control (Adica, trebuie sa exista aproximativ 85% bacterii "bune" si doar 15% bacterii periculoase).
Daca proportiile se modifica, pot aparea probleme de factura fizica si psihica. Asa ca, atunci cand vine vorba despre sistemul nostru imunitar, bacteriile probiotice de la baza tractului gastrointestinal "reprezinta" aproximativ 60-80 % din sistemul imunitar.
Caracteristicile celui de-al doilea "creier" (organele interne)
Se pare ca probleme psihice ca ADHD ( sindromul deficitului de atentie) sau autismul si depresia au fost puse pe seama unui dezechilibru la nivelul florei intestinale, care poate crea inflamatii asupra organelor interne. Acest traseu este supranumit "axa creier-organe interne".
Din punct de vedere fizic, un dezechilibru la nivelul florei intestinale permite bacteriilor patogene sa infecteze corpul nostru. Atunci apare candida, descoperindu-se ca exista o legatura intre aceasta boala si oamenii care sufera de oboseala si depresie. De asemenea, specialistii au stabilit ca exista o relatie simbiotica intre candida si cancer.
Inflamarea organelor interne si/sau a intestinelor au fost relationate cu depresia intalnita la adulti si simptomele de autism ale copiilor.
Exista specialisti care au studiat in amanunt aceasta problema, precum doctorul Wakefield, care a publicat un articol unde dezvaluie legatura dintre copiii care sufera de autism. Acestia sufereau din pricina durerilor abdominale cauzate de inflamarea intestinelor. In acceptiunea doctorului, aceste inflamatii ale intestinelor ar fi cauzate chiar de vaccinurile care lupta impotriva bolilor "copilariei" ( pojar, rubeola, rujeola). Majoritatea dintre copiii care sufereau din pricina acestor afectiuni facusera acest vaccin...
Desigur ca la inceput concluzia doctorului nu a facut decat sa starneasca controverse, nu putini fiind cel care l-au blamat pe acesta. Insa, in 2001 un studiu realizat de John O'Leary, un renumit profesor doctor in patologie de la Institutul Trinity din Dublin, a avut acelasi deznodamant. De asemenea, un alt studiu realizat in America a dus la aceeasi concluzie: vaccinurile fac mai mult rau decat bine, in special in acest caz.
Mai tarziu s-a descoperit virusul pojarului la copiii care sufereau de inflamatii gastrointestinale si diverse forme de AUTISM. Dar nu era vorba despre orice pojar, virusul fiind identic cu cel injectat in momentul in care s-a facut vaccinul.
Asa ca, un medic de origina rusa a mers mai departe si a reusit sa vindece AUTISMUL si alte afectiuni psihice similare prin restaurarea echilibrului florei intestinale. Natasha Campbell-McBride a reusit acest lucru in momentul in care a facut schimbari drastice in alimentatia acestor copii.
Astfel, medicul a dezvoltat dieta "Sindromului Organelor Interne si Psihologice" pentru a restaura abundenta probiotica si echilibrul la nivelul gastro-intestinal. A facut acest lucru pentru a-si vindeca baietelul ce suferea de mai multe forme ale autismului (ADHD, probleme de invatare, miscari necontrolate). In cele din urma, a reusit sa-si atinga scopul.
Atacul medicamentelor si a organismelor modificate genetic asupra bacteriei probiotice
Exista multe lucruri care pot distruge "bacteriile prietenoase", ce provin atat din dieta cat si din mediul inconjurator. Este vorba de factori precum: pasteurizarea, radiatiile si mancarea procesata.
In mod evident, este foarte important sa inlaturam mancarea periculoasa si sa consumam cat mai multe alimente integrale, organice, de preferinta.
Medicamentele, in special antibioticele si anticonceptionalele, sunt principalii inamici ai bacteriilor "necesare". Antibioticele nu fac altceva decat sa omoare o buna parte a bacteriilor prietenoase, usurand "munca" bacteriilor periculoase, care ne ataca organismul.
OMG (organismele modificate genetic) produc acelasi dezastru la nivelul florei intestinale. Multi ingineri specializati in genetica au crezut o buna perioada de timp ca gena transgenica (creata prin inginerie genetică, prin inserarea într-un ovul a unor gene provenite de la o altă specie, pentru a determina apariţia unor caractere noi) nu va supravietui aciditatii stomacului. Se pare ca acei ingineri s-au inselat.
Virusul mozaicului conopidei este o boala comuna a plantelor (varza de bruxelles,conopida,ridica,broccoli), intalnita in special in regiunile temperate. Acesta poate supravietui in tractul gastro-intestinal si nu face altceva decat sa atace bacteria probiotica, atat de necesara corpului. Poate provoca o gramada de efecte adverse. Chiar daca nu consumi OMG sau nu iei antibiotice, exista riscul ca organismul tau sa se infecteze cu acest virus, acesta existand si in carnea provenita de la ferme...
Asa ca, este foarte util sa ai la indemana alimente probiotice (acele alimente bogate in microorganisme care ne pot coloniza flora naturala, aducand un plus sanatatii) cum ar fi: muraturile, varza murata sau ceaiul ciuperca (Kombucha). Desigur, acestea sunt doar cateva exemple, mai exista multe astfel de alimente.
De asemenea, exista pe piata cateva suplimente probiotice de inalta calitate, asa ca nu ar fi rau sa apelezi la ele, atat timp cat provin dintr-o sursa sigura, biologica. Sunt foarte utile, mai ales daca ai suferit de stres, candida sau ai luat antibiotice.
Mancarea PROBIOTICA si suplimentele ar trebui sa fie niste prioritati pentru tine, avand in vedere cat de importante sunt bacteriile prietenoase pentru buna functionare a organismului nostru.
Sursa: http://preventdisease.com/news/14/051914_Boost-Fortify-Second-Brain.shtml