facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

VINDECAREA EMOTIONALA: Medicina viitorului este aici

Spiritualitate

"Totul este energie." ~ Albert Einstein

Potrivit Dr. Erin Olivio în articol Energy Medicine: "Domeniul de medicina energetica se bazează pe premisa fundamentală că toate organismele fizice și procesele psihologice (gânduri, emoții, convingeri și atitudini) sunt expresii ale energiei. Prin urmare, toate organismele sunt considerate a fi infuzate "subtil" cu o forță de energie sau de viata. Această forță vitala este cunoscuta printr-o varietate de termeni care corespund diferitelor tradiții.  In medicina traditionala chineza se numeste chi, în tradiția iudeo-creștină este numita spirit, iar în medicina ayurvedică este reprezentată în dosha."

Ceea ce anticii au cunoscut in trecut, știința valideaza acum.

vindecare emotionala

Cum emotiile afecta organismul

"Cei mai multi psihologi trateaza mintea fără sa tina cont de corpul fizic. Iar medicii trateaza trupul neglijand mintea sau emoțiile. Dar corpul și mintea nu sunt separate, nu putem trata unul fără celalalt. "~ Dr. Candice Pert

În cartea "Moleculele emoției" scrisa de Dr. Pert: Știința din spatele Medicinei Minte-Corp explica cum o clasa de proteine ​​numite peptide (inclusiv endorfinele) acționează ca un sistem nervos, oferind informații in tot corpul. Teoria Dr. Pert este că suprafața fiecărei celule este acoperita cu receptori pentru peptidele specifice. Aceste molecule liber-plutitoare funcționeaza ca mesageri. Când avem o emoție specifică, o cascada de peptide este eliberata si în cele din urmă influențeaza corpul nostru.

Paul Trachtman explică modul în care funcționează această secvență în Smithsonian Magazine:

"... Datorita peptidelor modulate de emoții, un gând de rusine poate provoca dilatarea vaselor de sange si ne face sa ne inrosim la fata ca sfecla. În același mod, moleculele de emoție pot mobiliza celule ale sistemului imunitar pentru a distruge o tumoare incipienta. Tehnici precum meditatia sau vizualizarea pot acționa, de asemenea, ca forțe pentru a pune aceste molecule în acțiune."

Întrebarea este: Dacă emotiile modifica modul de funcționare a corpului, cum putem experimenta vindecarea prin abordarea modelelor emoționale subconștiente negative?

Aceasta este subiectul unui documentar de ultimă oră despre Medicina Minte-Corp: E-Motion.

Energia emoțiilor

Lideri în domeniul medicinii energetice - inclusiv Sonia Choquette, Dr. Joe Dispenza, Dr. Bradley Nelson, Don Tolman, și altii - cerceteaza legătura dintre emoții, organism și sănătate în acest documentar.

Luând în considerare ca mintea subconștientă este de 1000 de ori mai puternica decât mintea conștientă, putem sa ne întrebăm: Ce anume o controlează? Răspunsul se află in emoțiile nerezolvate.

Când avem percepții traumatice îngropate în mintea noastră subconștientă, aceste amintiri emotionale - atunci când sunt declanșate - vor provoca o reactie in organism care elibereaza o cascada de hormoni de stres, modificând astfel fiziologia noastră.

Cum sunt create aceste percepțiile negative? Prin gândurile noastre, pentru că gândurile creează emoții. Și când simțim o emoție destul de puternica, aceasta este asimilata și perturba câmpul de energie al corpului. Furie, agresivitate, anxietate, depresie, tristete - aceste emotii negative se vor stoca în organism și sunt cauza principala a durerii fizice. În cele din urmă, în cazul în care blocajul nu este eliminat, se va dezvolta boala.

Dr. Joseph Mercola oferă un exemplu:

"... Cei care sufera de depresie vor avea de multe ori dureri în piept, chiar și atunci când nu e nimic în neregulă fizic cu inima lor. Durere extremă poate avea, de asemenea, un impact devastator - nu degeaba se foloseste expresia "A murit de inimă rea". De aceea, atunci cand pierdem pe cineva drag, riscul de a suferi un atac de cord este 21 de ori in primele zile"!

De asemenea, el subliniază:

"Corpul tau nu poate face diferența între o experiență reală, care declanseaza un raspuns emotional, și o emoție fabricata printr-un simplu procesul de gândire - cum ar fi atunci când ne preocupa ceva negativ care ar putea să apară, dar nu s-a întâmplat de fapt, sau invers, cand ne gândim la ceva pozitiv și plăcut.

Faptul că puteți activa raspunsul de stres al corpului (care produce substanțe chimice ce pot face rău), pur și simplu prin intermediul gândirii putem exercita o putere extraordinară asupra starea noastre fizice în orice moment. Mai mult decât atât, aceasta înseamnă că putem manifesta literalmente boala sau vindecarea prin gândire."

Inutil să mai adaugam, pentru a ne bucura de o sănătate vibrantă, este extrem de important sa eliberam bagajul emotional.

Sfaturi pentru renuntarea la amprentele emoționale toxice

Echipa de experti din documentarul E-Motion considera că putem actiona pentru a vindeca trupul, mintea subconștientă și sănătatea noastră in ansamblu. Aici sunt câteva modalitati:

- Întotdeauna amintiți-vă că mintea noastră este cheia vindecării.

- Asteptati lucruri bune in viata.

- Încetiniti atunci când simțiți ca apare o emotie negativa, fiti constient de ea, onorati-o și eliberati-o.

- Practicati Tehnica de Eliberare Emotionala(EFT). Procedând astfel, noi scurtcircuitam modelele energetice negative de a mai fi asimilate in interiorul corpului.

- Fii clar cu privire la scopul tau in viata. Pentru a descoperi menirea ta, răspunde la întrebarea: "Dacă nu mi-ar fi frică, aș ..."

- Realizati în mod regulat un post cu apă pentru a curata emoțiile problematice din organism.

- Realizati Metoda Calatoria a lui Brandon Bays pentru a elibera rapid emotiile blocate. Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o tehnică uluitor de simplă care facilitează vindecarea fizică și emoțională într-un timp foarte scurt. Tehnica poate fi învățată și aplicată practic de către orice om, aproape instantaneu şi oferă rezultate extrem de profunde, chiar dacă persoana a încercat până atunci alte tehnici care nu au dat randament.

Și, în final, nu subestimati puterea vindecatoare a recunoștinței și a iubirii de sine.

Articole despre emotii, vindecare emotionala, puterea mintii