facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Remedii naturale pentru constipatie

Sanatate

Constipatia este una dintre cele mai comune și ușor vizibile semne că ceva nu este in regula cu stomacul, intestinele sau in general cu sistemul digestiv. Constipatia nu este o boala ca atare, deși poate fi un simptom al altor tulburări ale tractului digestiv sau infecții. Totuși, este ceva ce apare la persoanele de toate vârstele - dar mai frecvent la persoanele în vârstă.

Cele mai bune metode de a scapa de constipatie:

natura105

Cura cu Apa.
La fel de simplu precum suna, cura cu apa ramane cea mai eficienta in cazul constipației. Asigurându-vă că pe parcursul zilei consumati alimente cu multa apă și, de asemenea, ca beti cantități semnificative pentru a vă ajuta să păstrați tranzitul normal al intestinului. Apa nu trebuie să fie înlocuita cu sucuri sau alte băuturi. Apa pura, distilata, de izvor sau de la robinet filtrata este cheia.

Alimentele bogate in fibre bogate.
Mulți dintre noi cheltuim o mulțime de bani pentru a consuma mancare nesanatoasa, cand putem cheltui mai putin pe cereale de calitate. 150 grame de cereale sunt nemaipomenite pentru a menține tractul digestiv și intestinele libere.

Doua linguri de tarate se pun de seara intr-o jumatate de cana de apa si se consuma dimineata, inainte de masa.

Fructe si legume.
Fructele și legumele proaspete nu sunt doar extrem de hrănitoare; ele conțin o mulțime de fibre si lichide care sunt benefice pentru întregul sistem digestiv.

Fasole și leguminoase.
Bogate în vitamine și proteine​​, orice fel de fasole comestibila bine fiarta sau alte legume adăugate la mesele de zi cu zi ajută la eliminarea constipației natural.

Uleiuri.
Semintele de susan, uleiul de măsline, uleiul vegetal, de canepa, in, dovleac etc. sunt foarte bune pentru vindecarea constipație. Ele sunt naturale și conțin un nivel foarte scăzut de grăsimi care le fac foarte utile pentru lubrifierea intestinelor până ce constipatia dispare în cele din urmă.

Melasă și miere.
Dacă preferați laxativele pentru a vindeca constipația, incercati sa folositi unele naturale; melasa este propriul laxativ natural al naturii; și amestecați cu miere naturală, ajuta mult in ameliorarea constipației.

Struguri și lămâi.
Acestea sunt fructele speciale cu conținut ridicat de acid citric care descompune deșeurile intestinale cu usurinta. O doză din aceste fructe naturale vă ajută la ameliorarea constipatiei foarte mult.

Prune, smochine, stafide
Prunele, stafidele, smochinele sunt foarte bogate in fibre, avand un efect laxativ garantat. Inmuiati de seara in apa cateva prune/smochine uscate. Dimineta, pe stomacul gol, beti lichidul si consumati fructele care s-au hidratat.

Exercițiile fizice.
Sariturile și alte astfel de exerciții fizice sunt extrem de bune pentru deblocarea intestinului.

Utilizand remedii naturale si usor de realizat acasa vă feriti de o serie de efecte secundare care pot fi rezultate prin folosirea medicamentelor sintetice.

Articole despre


Articole din Sanatate