facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum sa ai succes? Dormi mai mult.

Documentare



În această prezentare scurtă, Arianna Huffington ne împărtăşeşte o mică idee care poate fi o sursă de inspirație: puterea unui somn de noapte bun. În loc să vorbească bombastic despre deficitul de somn, ea ne îndeamnă să închidem ochii şi să vedem imaginea de ansamblu: putem dormi pentru a fi mai productivi şi mai fericiţi - şi să luăm decizii într-un mod mai inteligent.
dormi-mai-mult

Marea mea idee  este o idee foarte, foarte mică  care poate dezlega  miliarde de idei măreţe  care sunt în acest moment adormite înăuntrul nostru.  Şi mica mea idee care va face asta  este somnul.

În această încăpere sunt femei de tip A. În această încăpere sunt femei care nu dorm suficient. Şi am învăţat pe pielea mea valoarea somnului. Acum doi ani şi jumătate am leşinat din cauza epuizării. M-am lovit cu capul de birou, mi-am fracturat pometele, am avut cinci copci la ochiul drept. Şi am început călătoria redescoperirii valorii somnului. Şi în cursul acesteia am studiat, m-am întâlnit cu medici, oameni de ştiinţă, şi mă aflu aici ca să vă spun că drumul spre o viaţă mai productivă, mai inspirată şi mai plină de bucurii este dormitul suficient.

Iar noi femeile vom conduce această nouă revoluţie, cu această problemă feministă. Practic, ne vom petrece timpul în pat ca să ajungem în vârful carierei noastre.

Deoarece, din nefericire pentru bărbaţi, lipsa de somn a devenit un simbol de virilitate. Recent am luat cina cu un tip care s-a lăudat că a dormit numai patru ore în noaptea anterioară. Şi am vrut să-i spun - dar nu am zis nimic - am vrut să-i spun "Ştii ceva? dacă ai fi dormit cinci, această cină ar fi fost mult mai interesantă."

Există acum un tip de competiţie în privare de somn. Mai ales aici în Washington, dacă încerci să-ţi dai o întâlnire la micul dejun, şi spui "Ce zici de ora 8?" e foarte probabil să ţi se răspundă "Opt e prea târziu pentru mine, dar nu e o problemă, pot să joc tenis şi să mă ocup de câteva conferinţe telefonice şi să ne întâlnim la opt." Şi ei cred că asta înseamnă că sunt incredibil de ocupaţi şi de productivi, dar adevărul este că nu sunt, pentru că noi în acest moment am avut lideri sclipitori în afaceri, finanţe, politică, care au luat decizii groaznice. Aşa că un IQ ridicat nu înseamnă că vei fi un lider bun, pentru că esenţa conducerii stă în a vedea aisbergul înainte ca acesta să lovească Titanicul. Şi am avut mult prea multe aisberguri care au lovit Titanicul.

De fapt, mi se pare că că dacă Lehman Brothers (Fraţii Lehman) ar fi fost Lehman Brothers and Sisters (Fraţii şi Surorile Lehman), ar fi existat și azi.  În timp ce toţi fraţii erau ocupaţi să fie hiper-conectaţi tot timpul. Poate că o soră ar fi remarcat aisbergul, pentru că s-ar fi trezit dintr-un somn de şapte ore şi jumătate sau opt. şi ar fi fost capabilă să vadă imaginea de ansamblu.

Aşa că pe măsură ce ne confruntăm cu crize multiple în lumea noastră de acum, ce e bine pentru noi la nivel personal, ce ne va aduce mai multă bucurie, recunoştinţă, eficacitate în vieţile noastre şi ar fi perfect pentru carierele noastre e de asemenea cel mai bine pentru lume. Aşa că vă îndemn să vă închideţi ochii şi să descoperiţi ideile măreţe care stau înăuntrul nostru, să vă închideţi motoarele şi să descoperiţi puterea somnului.

Articole despre somn