facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cura cu catina

Cure

Cătina – miracol pentru sănătate

Ce conțin fructele de cătină și cum ne ajută acestea organismul?

Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.

Cum ne ajută acestea organismul? Prin simpla descriere a conținutului fructelor de cătină ne putem da seama de faptul că fructele de cătină sunt o adevărată bombă de vitamine pentru organismul nostru. Cătina poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, ceai, tinctură, etc.

catina

Cătina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodisiac. Este folosită în prepararea diferitelor creme, în industria cosmetică, farmaceutică, etc. și are foarte multe indicatii terapeutice: în afecțiuni ale ficatului, răceală și gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecțiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie.

Recomandare: Pentru a profita la maxim de proprietățile excepționale ale cătinei, cea mai bună modalitate este aceea de a folosi cătină măcinată fin cu o râșniță de cafea și apoi ținută sublingual timp de câteva minute pentru ca substanțele active din plantă să fie astfel asimilate în mod direct în organism. Este indicat să se procedeze în acest mod de trei ori pe zi, consumând câte o linguriță de cătină măcinată de fiecare dată. Rezultatele unei astfel de cure nu vor întârzia să apară, organismul va fi vitaminizat și revigorat foarte repede, iar sistemul imunitar va fi puternic stimulat, ajutând extraordinar de mult atât la vindecarea unor afecțiuni deja existente, dar și la prevenirea multor boli.

Uleiul de cătină

Uleiul de cătină este excelent pentru tratarea arsurilor, a ulcerului, gastritei, alergiilor, diareei, reumatismului, alcoolismului, stresului, asteniei, anemiei, bolilor endocrine și hepatice. Uleiul de cătina stimulează sistemul imunitar, este folosit și pentru tratarea bolilor de piele, a ulcerului, a bolilor de ficat, ajută la scăderea colesterolului, etc. Doza zilnică pentru adulți este de 10-20 picături de 3 ori pe zi administrate simplu sau în amestec cu miere de albine. Cura durează până la 3 luni, dar minim 2 săptămâni. De asemenea, pentru tratarea diverselor plăgi, răni, arsuri, uleiul de cătină se folosește extern cu rezultate spectaculoase.

Siropul de cătină

Siropul de cătină poate fi preparat chiar de dumneavoastră în casă sau îl puteți procura de la magazine specializate. Astfel, din patru kilograme de cătină dată prin storcător obțineți circa doi litri de suc de cătină, pe care îl puneți într-un vas curat și îl amestecați cu trei litri de miere de albine. Se păstrează apoi la rece. Se va consuma diluat cu apă. Siropul de cătină este excelent, atât pentru adulți, cât și pentru copii, fiind un foarte bun imunostimulator si antibiotic natural.

Cătina cu miere

Cătina cu miere stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale, este un foarte puternic energizant, iar câteva lingurițe de dimineață nu numai că vă ajută digestia și tranzitul intestinal, ci vă umple cu energie pentru întreaga zi. Cătina cu miere se prepară fie din pulberea pe care o găsim în plafare, dar cel mai recomandat este să folosiți fructele proaspete. Se spală fructele de cătină foarte bine, se usucă și se pun într-un borcan mare de 800 de grame până se umple trei sferturi. Borcanul se umple cu miere de albine polifloră și timp de o săptămână se lasă la macerat. Puteți consuma câte trei linguri pe zi, iar copiii o linguriță.

Tinctura de cătină

Tinctura de cătină este excelentă pentru stimularea sistemului imunitar, pentru combaterea anemiei, a stresului, a hepatitei cronice, a gripei și răcelii, impotenței, sterilității, precum și a insuficienței ovariene. Iar extern poate fi folosită cu succes la tratarea arsurilor, radiațiilor, degerăturilor, etc. Aceasta se prepară foarte simplu. Aveți nevoie de 14 linguri de praf din coajă de cătină, care se amestecă cu 500 ml de alcool alimentar de 80 de grade și se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se strecoară. Puteți consuma câte o linguriță de trei ori pe zi diluată în apă sau ceai.

Pulberea de fructe uscate de cătină

Pulberea de fructe de cătină o putem obține foarte ușor. Lăsăm fructele de cătină la uscat timp de două-trei săptămâni și le măcinăm cu o râșnița de cafea. Se consuma câte o linguriță de trei ori pe zi, amestecată cu miere, sau simplă, pentru a vă vitaminiza și remineraliza corpul.

Ce boli tratează și previne cătina?

Cătina este foarte indicată în stimularea sistemului imunitar, în tratarea răcelilor, gripei, infecțiilor. Pentru tratarea hepatitei și a cirozei, sucul de cătină precum și decoctul de cătină sunt excelente. În caz de răceli, gripe, pneumonii, se consumă sirop de cătină pe stomacul gol sau se face o cură de cătină cu miere, grăbind astfel vindecarea. Hemoragiile interne, bolile splinei și ale ficatului se tratează tot cu suc sau ulei de cătină, precum și cu pulbere din scoarță de cătină. Sterilitatea, depresia, anxietatea, diareea sau dizenteria se tratează cu ajutorul sucului sau a pulberii de cătină. Spre exemplu, ca remediu de urgență în cazul dizenteriei și a diareei, precum și a colitelor, se ia o linguriță de pulbere de scoarță. Râia și plăgile, precum și arsurile pot fi tratate cu ulei de cătină.

Se recomandă să consultați un medic specialist sau un fitoterapeut înainte de a începe o cură de cătină pe termen lung!
Sursa: dr-catalin-luca.ro

Articole despre catina