facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Fumatul si disfunctiile erectile

Sanatate

Un studiu efectuat la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Universitar "Sfantul Spiridon" din Iasi demonstreaza ca tutunul scade fertilitatea si calitatile fecundante ale spermei, ea fiind o cauza majora de impotenta la barbati si inducand menopauza precoce la femei.

floare48

Profesorul universitar dr. Voichita Mogos, endocrinolog specialist in sexologie, demonstreaza prin acest studiu ca fumatul conduce la impotenta deopotriva in randul barbatilor tineri si varstnici. Iata ce declara aceasta:

"Fumatul afecteaza trei elemente esentiale: vascularizarea locala, inervatia locala si un factor catalizator, o enzima la nivelul vaselor peniene care duce la formarea principalului mediator al erectiei - monoxidul de azot (NO). Concentratia acestei enzime este net scazuta datorita fumatului.

Fumatul reprezinta un factor de risc esential, alaturi de varsta, ateroscleroza, modificrea grasimilor in sange, diabetul zaharat. Aceasta a fost dovada ca fumatul reprezinta cauza acestei afectiuni."

Fumatul afecteaza anual 430.000 de americani, adica de trei ori mai mult decat numarul de pasageri ai unui Boeing care s-ar prabusi in fiecare zi. 15% din rata mortalitatii in Franta este determinat de tabagism. Indirect, prin complicatiile sale, tigara "omoara" anual mai multe femei decat cancerul mamar.

Faptele vorbesc de la sine: pentru o placere de un moment trebuie platit un pret mare - sanatatea.

Articole despre fumat, masculin