facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Fructele uscate contin conservanti

De evitat

Fructele uscate (deshidratate) sunt aproape la fel de bune precum cele proaspete, au un conţinut nutriţional foarte bogat, din păcate însă producătorii industriali folosesc, din considerente comerciale, conservanţi pentru a le putea păstra mai mult timp şi pentru a le da un aspect frumos.

“Unele fructe uscate conţin conservanţi, de obicei sulfiţi, care pot agrava astmul, emfizemul, bolile cardiovasculare sau renale. Ei apar pe eticheta ca E220 până la E228″, avertizează doctorul Gheorghe Mencinicopschi.

De asemenea, este posibil ca fructele uscate sa fie deshidratate la temperaturi mari, ceea ce duce la pierderea aproape în totalitate a vitaminelor, mineralelor şi a enzimelor.

Aşa arată caisele uscate, care au un gust delicios şi un aspect frumos – dar toxice!

fructe caise1

Aşa arată caisele uscate fără culoare – dar şi fără sulfiţi!
fructe caise2

Diferenţa dintre cele două produse este mare!

În cazul în care nu găseşti caise fără sulfiţi şi vrei să consumi aceste fructe, cel puţin rehidratează-le în apă înainte de a le consuma. În acest mod vei elimina din ele o parte din sulfiţi, dar şi din zahăr. Şi nu uita că fructele uscate îngraşă, dacă sunt consumate în cantităţi mari.
Sursa: http://unica.md/alimentatie/ai-grija-ce-mananci/nu-te-lasa-ademenita-de-aspectul-frumos-al-caiselor-uscate-sunt-toxice/

Articole despre


Articole din De evitat