facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Descopera 7 modalitati neobisnuite prin care corpul tau se poate vindeca

Sanatate

Tu, draga cititorule, esti un miracol absolut.

Faptul că 10 - 50 de trilioane de celule din corpul tau lucreaza impreuna pentru a face inima sa bata de 100.000 de ori pe zi, umfla plămânii de 7,5 milioane de ori pe an și produc aproximativ 40 de gânduri în creier în fiecare minut este de-a dreptul fantastic.

Niciodată sa nu subestimezi cat de genial este corpul tau este cu adevărat. Nici o mașinărie de pe planeta Pământ nu se apropie de comparație în complexitate și geniu.

Și, ca atare, capacitatea ta de a vindeca este extraordinara. Descopera 7 modalitati neobisnuite prin care corpul tau se poate vindeca! Acestea fapte sunt mai mult decât ficțiune...

Descopera 7 modalitati neobisnuite prin care corpul tau se poate vindeca

# 1 Ficatul - Organul "Regenerabil"!

In cazul in care ai un mod de viata sănătos si iti este scos până la 2/3 din ficat, vei fi în continuare functional. Dar, ceea ce e chiar mai interesant este faptul că acest organ va crește din nou, la dimensiunea sa normala in termen de doar câteva luni!

De asemenea, ficatul poate compensa, de asemenea, eliminarea vezicii biliare! In timp ce vezica biliara controleaza producția de bilă, în termen de câteva luni de la pierdea ei, ficatul va prelua rolul vezicii. Destul de bine, nu?

# 2 Celulele stomacului: traiesc intens, mor repede

Știați că stomacul conține suficient acid clorhidric pentru a dizolva o lamă de ras? (Vă rugăm să nu testa acest lucru acasă!)

Doar imaginati-va ce trebuie să suporte celulele mucoasei stomacului; un mediu foarte acid, abraziune fizica ca stomacul "sa mestece" produsele alimentare, urmata de transportul glucozei in sange. (Spre deosebire de majoritatea celorlalte elemente nutritive care sunt absorbite în intestinul subțire, stomacul absoarbe glucoza în decurs de 15 minute de la ingerare).

Prin urmare, mucoasa stomacului - și întregul tract gastrointestinal - este reînnoită pentru cei mai mulți oameni la fiecare patru zile.

# 3 Infometarea selectivă

Fenomenul fiziologic de foame este demn de un articol în sine. Este o dovada a puterilor corpului nostru de auto-conservare.

În timpul foamei, atunci când organismul și-a epuizat resursele de glucoza si grasime, corpul nostru va începe să atace în mod preferențial organele neesențiale. Ca sa o spunem altfel, corpul nostru este atât de inteligent încât la inceput va ataca organele de care avem nevoie cel mai puțin, înainte sa atace organele vitale pentru a produce energie.

Care este primul? Sistemul nostru digestiv! Oricum nu-l folosim, așa că, în general, organismul va ataca țesuturile digestive în primul rând, pentru o sursă internă de energie. Pe de alta parte, inima și creierul sunt ultimele care urmează să fie vizate. Acesta nu este tocmai un exemplu de vindecare, insa este un exemplu fascinant al modului in care este susținuta viața in corpul nostru.

# 4 Neuroplasticitatea: poți supraviețui cu o jumătate de creier?

Pe scurt, da.

Neuroplaticitatea este un domeniu fascinant al științei, in plina dezvoltare, care explorează capacitatea creierului de a se restructura și de a forma noi conexiuni neuronale.

Într-un caz incredibil, o tânără fată cu sindromul Rasmussen a suferit emisferectomie - îndepărtarea unei jumătăți din creier - la doar 3 ani. Având în vedere abilitățile neuroplastice ale unui creier tanar si terapia extinsa, creierul rămas a luat aproape toate funcțiile jumătatii lipsa.

Sunt lucruri fascinante si abia am atins vârful iceberg-ului de cercetare neuroplastica!

# 5 Sperma si povestea ovulului

Sistemele de reproducere masculine și feminine au structura complet diferita și metode complet separate de reînnoire.

Spre deosebire de barbati, materialul de reproducere genetic al unei femei este stabilit practic la naștere. Femeile se nasc cu un numar limitat de ovule imature (pana la 2 milioane), iar ovarele ei nu pot face altele noi, pe parcursul unei vieți. Și, în fiecare lună, femeia își pierde un ovul maturat prin ciclul menstrual.

Deși poate părea că avem o mulțime de ovule (2 milioane de copii nu este chiar practic!), ovulele sunt sensibile la radiatii, toxine si degenerare. Acesta este motivul pentru care în mare măsură riscul de malformații congenitale crește odată cu vârsta unei femei; pe masura ce trec anii, creste si expunerea femeii la factorii care pot pune în pericol sănătatea ovulelor.

Pe de alta parte, barbatii pot crea sperma cu o rata impresionanta de 1.500 de spermatozoizi pe secunda! Acest lucru este incredibil de prolific și este cu atât mai incredibil având în vedere faptul că este nevoie de mai multe luni pentru ca acesti spermatozoizi sa se maturizeze in testicule. Interesant, fertilitatea masculină nu este în general afectată in cazul unui singur testicul!

# 6 Ciclul de viață al celulelor de grăsime

Anumite celule din cadrul creierului, inimii, chiar și globului ocular rămân aceleași pentru întreaga noastră durata de viata. Acesta este motivul pentru care evenimente drastice de sanatate, cum ar fi infarctul miocardic si accident vascular cerebral pot provoca leziuni ireversibile. Odata ce aceste celule speciale sunt deteriorate, ele nu se pot regenera si repara.

Cele mai multe dintre celulele noastre, cu toate acestea, cresc și se refac în mod regulat. De fapt, un om obisnuit pierde 300 de milioane de celule în fiecare minut! În funcție de țesut, celulele noastre vor fi "pe moarte" și se vor regenera in perioade diferite. În țesuturile expuse, cum ar fi pielea și intestinele, această regenerare celulara se petrece foarte repede. Celulele roșii din sânge au o durată de viață mai lungă de trei luni. Iar celulele de grăsime au propriul lor ciclu de viață.

Studiile au arătat că numărul de celule de grăsime din corpul nostru este aproximativ stabilit la sfârșitul perioadei de adolescența. In timp ce acesta poate crește în condiții de creștere în greutate foarte rapidă, sau poate scădea datorită liposuctie, numărul de celule grase cu care ieșim din adolescenta este cam acelasi cu cel de la maturitate!

Când greutatea noastră fluctuează, aceasta afectează de obicei mărimea celulelor grase, mai degrabă decât cantitatea. Dar asta nu înseamnă că aceste celule de grăsime rămân aceleași pentru totdeauna. O metodă ingenioasă de datare cu carbon a celulelor de grăsime a relevat faptul ca celulele de grăsime urmeaza un ciclu aproximativ de doisprezece ani de moarte și renaștere. Prin urmare, celulele grase pe care le-am avut mai mult de un deceniu în urmă sunt diferite față de cele pe care le avem astăzi - chiar dacă numărul este aproximativ același.

# 7 De ce secretiile nazale te impiedica sa te imbolnavesti

Cu 32 de milioane de bacterii pe fiecare cm pătrat de piele, organismul are modalitati de apărare uimitoare pentru a preveni bacteriile patogene sa ne invadeze.

Cea mai ușoara cale de intrare a bacteriilor in corp este prin intermediul sistemului respirator și digestiv. Prin urmare, organismul are bariere sofisticate pentru a opri bacteriile sa patrunda prin aceste cai.

Mucoasa și lacrimile conțin o enzimă care dezintegrează pereții celulelor la numeroase bacterii. Aceeași enzimă este produsă în mucoasa din interiorul pasajele sinusurilor si gat - asta ca sa fim recunoscători data viitoare când suflam nasul!

Nu există nicio îndoială despre asta ... Corpul nostru are puteri de super-erou de auto-vindecare!

Din pacate, organismul uman nu mai are condițiile potrivite pentru a optimiza vindecarea naturala si trebuie sa faca față la toxine, stres, alimente nesanatoase si chimicale.
Sursa: http://www.foodmatters.com/article/weird-ways-your-body-can-heal-itself

Articole despre organism