facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Anca Turcasiu: Sa fii vegetarian este un stil de viata, nu un mod de a manca!

Stil de viata

Fiecare femeie decide ce e mai bun pentru ea. Dar nu oricare poate face alegerea de a fi vegetariana. Acesta este un mod de viata pe care il alegi doar daca simti asa, daca ti se potriveste. Ancai Turcasiu i s-a potrivit de minune si iata cum i-a schimbat viata regimul vegetarian.

anca-turcasiu

O alegere ce-ti schimba viata
“Am ales acum 17 ani regimul ovo-lacto-vegetarian, iar acum este un mod de viata pentru mine.” N-a fost nicicand o “carnivora” si nici nu a exclus din alimentatia sa altceva in afara de carne. Mananca orice, in proportii normale. Totul a inceput in vara anului 1990, cand un coleg i-a imprumutat intr-un turneu cateva tratate de alimentatie corecta. Le-a citit si s-a hotarat sa incerce. Dupa 3 luni, nu numai ca se simtea grozav, energica, intr-o forma maxima, dar a realizat si ca acest mod de alimentatie i se potriveste, rezultatele  analizelor iesind foarte bune.
O silueta de invidiat

Aceste regim ovo-lacto-vegetarian ales de Anca Turcasiu nu numai ca a adus beneficii organsimului sau, dar a avut grija si de formele sale de invidiat. Silueta este rezultatul “masurii” in tot ceea ce face. Un rol important in mentinerea ei il are “prietenul meu cel mai bun: cantarul”. Nu lasa mai mult de 2 kg sa oscileze in greutatea sa. Daca acest lucru se intampla, ia imediat masuri: un iaurt, un mar, un pahar cu apa si gata! Totul este ca inainte.
Carne pentru familie si legume pentru Anca

Sa nu credeti ca regimul Ancai o impiedica sa fie o bucatareasa desavarsita pentru familia sa care nu a ales acelasi regim. “Sotul si copilul meu mananca normal, nu am incercat sa conving pe nimeni de nimic. Fiecare e liber sa ia decizii, daca este cazul. Eu gatesc multe mancaruri care contin carne, special pentru ei, dar nici macar nu gust. Decizia mea pentru acest regim am luat-o singura, pentru ca asa am simtit, nici eu la randul meu nu am fost influentata de nimeni si eram matura s-o iau. Aveam 20 de ani.”
Daca esti tentata, incearca!

Sfatul Ancai pentru cele carora le surade ideea de a adopta regimul vegetarian este simplu: “Sa incerce doar daca sunt tentate sa o faca si in functie de cum se simt! Eu sunt extrem de fericita ca am ales acest mod se viata, dar de acum nici nu mai realizez ca sunt “altfel”, pentru ca mi se pare ceva absolut firesc, ca si cum din totdeauna as fi fost ovo-lacto-vegetariana.” Nu se simte in masura sa dea sfaturi, fiecare fiind liber sa decida cum si in ce fel alege sa traiasca pe acest pamant. Si ca sa vedeti pe viu rezultatele regimului vegetarian, Anca va invita s-o vedeti pe scena mare a Teatrului National in rolul principal, Velma Kelly, din spectacolul de music-hallul Chicago.

“Ador mancarea libaneza si cea asiatica”

“A avea masura in tot ceea ce mananci, ca de altfel in tot ceea ce faci, inseamna echilibru, iar echilibrul inseamna sanatate, confort si o viata frumoasa.”

Secretul ei?. Programul care incepe dimineata devreme si se termina la apusul soarelui. Plus un regim alimentar ovo-lact-ovege-arian, pe care il respecta cu strictete de peste 20 de ani. Este, spune ea, naturala din cap pana in picioare si, cel putin deocamdata, nu se gandeste la interventii chirurgicale.

Articole despre


Articole din Stil de viata