facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

7 plante care scad hipertensiunea arteriala

Sanatate

Hipertensiune arterială este responsabila pentru un risc crescut de boli de rinichi, atac de cord, probleme de vedere, insuficienta cardiaca, accident vascular cerebral si multe alte afectiuni ce pun viața în pericol. Din păcate, mulți oameni, fie nu iau în serios aceste amenințări sau au descoperit ca medicamentele prescrise de medic vin cu efecte secundare care ii fac să se simtă mai rău.

Medicamentele nu sunt singura soluție

Ca parte a unui plan de tratament pentru tensiune arteriala crescuta, sunt foarte importante alegerile pe care le facem in stilul nostru de viata. Astfel exercitiul fizic si o alimentație care se concentrează pe consumul de multe fructe si legume si mai putina carne și produse lactate, poate ajuta mult la reducerea tensiunii arteriale. În plus, putem aborda si alte cai de scadere a hipertensiunii.


7 plante care pot ajuta

Următoarele 7 plante, multe dintre ele populare și deja în uz în bucătăriile din întreaga lume, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Usturoiul: Un studiu al Centrului de Cercetari din New Orleans a constatat ca alicina, o substanță continuta de usturoi, a ajutat in 9 cazuri cu incidente severe de hipertensiune arterială, ducand la reducerea acesteia.

Ceapa: Un studiu realizat de Journal of Nutrition a constatat că flavonolul antioxidant, quercetin, a ajutat la reducerea presiunii diastolice cat și sistolice comparativ cu subiecții care au luat doar un placebo.

Scorțișoara: Aceasta planta are multe proprietati, inclusiv scăderea tensiunii arteriale și combaterea diabetului zaharat. Subiecții supusi studiului care au ingerat o formă solubilă de scortisoara în apă, au avut o creștere de antioxidanti care scad nivelul zaharului din sange.

Oregano: Un alt studiu a constatat ca un compus gasit in oregano, carvacrol, reduce presiunea arterială, presiunile diastolice și sistolice și ritmul cardiac.

Cardamom: Dupa ce au luat aceasta planta pentru numai trei luni, 20 de persoane care au fost recent diagnosticate cu hipertensiune arterială severă, au avut nivelul tensiunii arteriale redus semnificativ.

Măslinele: Uleiul de masline, nelipsit în dieta mediteraneană, s-a demonstrat ca reduce tensiunea arteriala, ceea ce face oamenii care trăiesc în această zonă printre cei mai sanatosi oameni din lume.

Păducelul: 79 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 au luat 1200 mg de extract de paducel timp de 4 luni, dupa care presiunea lor diastolica medie s-a redus.

Plantele de mai sus sunt o dovadă că o schimbare de regim alimentar este necesară pentru o sănătate bună, insa utilizarea generoasa a plantelor poate duce la o sanatate mai buna.

Surse:

http://www.healthline.com

http://www.motherearthnews.com

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=news&dbid=3

http://www.nhlbi.nih.gov/health/public/heart/hbp/dash/new_dash.pdf

Articole despre hipertensiunea arteriala, tensiunea arteriala, reducerea tensiunii arteriale


Articole din Sanatate