facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

7 LECTII periculoase pentru COPIII nostri

Spiritualitate

 

Ca părinte, ești un model. Dar ce fel de lecții îi dai? Toți avem petele noastre opace, chiar și părinții "cool" pot greși la anumite lecții pe care le dau copiilor, prin cuvintele și acțiunile lor de zi cu zi.
Ne vom referi la 7 lecții periculoase la care trebuie să spuneți, chiar de azi, "STOP".


1. Este OK să nu-ți respecți corpul
Nu-ți respecți corpul supunându-l la supraalimentare sau diete nimicitoare? Consumi prea mult alcool? Ești prea dur cu tine referitor la aspectul tău, atunci când te uiți în oglindă?
Copilul tau va învăța cum să-și valorizeze corpul luîndu-vă de exemplu. Ce fel de exemplu vrei să-i dai?

2. Relațiile cu aparatele electronice sunt mai importante decât relațiile umane.
Te culci cu telefonul practic ascuns sub pernă? Trimiți emailuri de pe iPad atunci când partenerul tău îți vorbește la masa de seară?
Dacă este așa, atunci tu îți educi copiii că implicarea "intimă" cu un ecran electronic este mai importantă decât oamenii cu care împărtășești timp de calitate.

3. Desertul este o răsplată pentru că ai fost "cuminte".
Spuneți vreodată ceva de genul asta copilului dumneavoastră? "Dacă ești o fețită cuminte la bunica, îți voi da o prăjiturică când ajungem acasă."
Multe părinți bineintenționați ademenesc copiii cu alimente. Este tentant să oferi o recompensă pentru bună purtare. Este un mod simplu, rapid pentru a obține cooperarea copiilor ... cel puțin, pentru o vreme.
Dar e o lecție periculosă de "predat" - una care poate duce la modele alimentare nesănătoase, care sunt greu de schimbat mai târziu, ca adult.

4. Este în regulă să trișezi ... atâta timp cât nu esti prins
Iată un exemplu:
"Oops, chelnerul a uitat să ne aducă nota de plată. Cred că am avut baftă de o cină gratuită,astă seară! Haideți, să mergem. Grăbiți-vă! "
Dacă învățați copilul că este în regulă să înșeli (atâta timp cât nu poți fi prins) faci copilului tău un mare deserviciu. Copilul tău, mai mult ca sigur va trișa la un test, va încalca legea, sau nu va fi corect cu partenerul său, mai târziu, în viață. Pentru că l-ați învățat că nu există consecințe ... atâta timp cât nu sunt probe.

5. Este OK să nu-ți respecți cuvântul.
Promiți oamenilor că vei telefona și apoi nu o faci?
Promiți că vei termina ceva într-un anumit interval de timp și apoi nu o faci?
Când nu-ți respecți cuvântul cu regularitate, îți înveți copilul că integritatea personală nu valorează mult iar încrederea nu este importantă.

6. Sexul poate fi folosit ca o arma de negociere
Refuzati sa faceti dragoste cu partenerul drept "pedeapsă?" Sau îl coplesiti cu afectiune daca el (sau ea) a făcut ceea ce ati vrut?
Copilul tău ar putea fi prea mic pentru a înțelege exact ce se întâmplă, dar el sau ea va reține mesajul de fond: "Sexul poate fi folosit pentru a controla oamenii și a obține ceea ce vreau".

7. Nevoile și dorințele oamenilor sunt mai importante decât ale tale.
Aveți rezerve să împărtășiți cine sunteți cu adevărat? Stați liniștit în loc să cereți ceea ce doriți cu adevărat? Este firesc să dorești să fii plăcut și acceptat. Dar atunci când nu-ți urmezi inima, mesajul pe care-l transmiți copilului este acela că nu contează ceea ce tu dorești.
Când vine vorba de viitorul fericit al copilului tău, aceasta este una dintre cele mai periculoase lecțiile ...

Dacă ați citit acest articol și vă simțiți vinovat pentru că ați făcut lucruri pe care nu ar fi trebuit să le faceți, nu fiți dur cu dumneavoastră.
Să vă pedepsiți – iată o altă lecție pe care nu trebuie să o învețe copiii dvs.
În schimb, faceți un angajament de a deveni mai conștienți de modul în care vă comportați și sărbătoriți schimbările importante pe care le veți face. Copilul învață zilnic de la dvs., din cuvintele și acțiunile dvs., din prezența și absența dvs. din modul în care vă tratați, pe dvs. și pe alții.
Puteți alege să modificați planul lecției... chiar de acum.

Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-14586/7-dangerous-lessons-we-need-to-stop-teaching-our-kids.html

 

Articole despre educatie, parinti, copii, respect, relatii


Articole din Spiritualitate