facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Gradele Reiki

Sanatate


Gradul intai de Reiki (Sho Den)


Este cel prin care este determinat accesul la sursa universala de energie si prin care practicantul poate sa se vindece pe sine sau pe altii prin plasarea mainilor pe corp in diferite pozitii specifice. Reiki clasic (Usui Shyki Ryoho) prevede 12 pozitii, notate cu H - cele penru zona capului, F - cele pentru partea din fata a corpului si B - cele pentru partea din spate a corpului. Reiki este insa o practica intuitiva. Datorita acestui aspect, mainile pot fi plasate in zonele dureroase, realizandu-se un tratament localizat sau general.

Tratamentul prin plasarea mainilor se poate aplica nu numai in cazul oamenilor, ci si asupra plantelor sau animalelor in scopul energizarilor sau chiar pe obiecte neinsufletite (pietre, cristale) pentru un scop similar si pentru inlaturarea energiilor negative continute de acestea.

Gradul doi de Reiki (Oku Den)

Se obtine prin noi acordaje, care deschid portile catre utilizarea unor simboluri traditionale sau netraditionale (in functie de preferintele maestrului), fiecare lucrand ca niste adevarate chei care deschid abilitati de vindecare profunda, sufleteasca, la distanta, in trecut sau chiar in viitor. La acest nivel se invata simbolul puterii (vindecator emotional si al deschiderii de campuri, al distantei si al transcederii in timp) si, optional, in functie de maestru, simboluri ale comunicarii sau ale dragostei. Starea provocata de un tratament la gradul al doilea de Reiki este excelenta, cu trairi de pace si armonie, integrare in viata si in Univers.

Gradul al treilea de Reiki (Shinpi Den)

Reprezinta nivelul maestrului Reiki. Desigur, denumirea de "maestru" nu inseamna ca persoana respectiva este un exemplu de curatenie sufleteasca sau un sfant; termenul reprezinta traducerea cuvantului japonez sensei (profesor sau indrumator). In cadrul celui de-al treilea grad se primesc acordajele pentru utilizarea simbolului de maestru, care nu inseamna nimic altceva decat poarta spre lumina, permitand meditatia, amplificarea puterii luminii si, nu in ultimul rand, transmiterea acestui dar altor persoane prin invatarea metodologiei de realizare a acordajelor Reiki.

Pe langa aceste grade, in diverse scoli Reiki mai exista asa-zisele "grade intermediare", acestea fiind impartite in etape (de exemplu, gradul de profesor Reiki). In Reiki, etica este foarte importanta. O afirmatie trebuie sa fie foarte scurta, dar si foarte cuprinzatoare. Exista cateva considerente etice care trebuie cunoscute caci, in fond, un maestru Reiki nu lucreaza numai cu propria persoana, ci si cu pacientii, fiinte vii ce trebuie respectate. O prima problema ar fi cea a cererii permisiunii de aplicare a unui tratament Reiki. Este bine sa cereti voie sa-i efectuati, intrucat este posibil ca persoana in cauza sa nu si-l doreasca... Aceasta nu din cazua ca nu crede in efectele sale (caci Reiki functioneaza fara sa tina seama de credinta), ci pentru ca pur si simplu nu si-l doreste. Sigur ca puteti trata de la distanta pe oricine si oricand, dar pentru tratamente individualizate este obligatoriu sa cereti permisiunea interventiei dumneavoastra.

O a doua problema este cea a promisiunii ferme de vindecare. Nu promiteti niciodata sau, mai bine zis, nu garantati niciodata vindecarea completa si foarte rapida a bolilor grave. In aceste cazuri, pot fi necesare mai multe sedinte de terapie Reiki, pentru recuperarea totala a pacientului si pentru vindecarea bolii.

Sursa: "Initiere in Reiki", de Risvan Vlad Rusu, Editura Polirom, Iasi, 2005, www.polirom.ro

Articole despre reiki


Articole din Sanatate