facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dans – Contact Improvisation

Exercitii fizicedans-contact

"Contact improvisation (CI) se dezvolta din 1972. Ca forma de dans, exploreaza posibilitati de miscare ale trupurilor conectate kinestezic (senzorial). CI poate capata o forma energica si atletica sau linistita si meditativa. Totusi, ramane accesibila tuturor corpurilor si mintilor care cerceteaza. Punctul de contact este inceputul in explorarea CI. Facuta pe muzica sau in liniste, aceasta explorare se intampla intre 2 sau mai multi dansatori. Ceea ce conteaza in CI este atentia centrata pe orice se poate intampla intre tine si partenerul tau /partenerii tai, pe a fi suspendat si a cadea, pe a fi pasiv si a fi activ, pe a primi si a da mai departe energie. In primul rand, CI este un mod placut de a te relaxa." www.contactimprovisation.eu

"Contact improvisation nu are alt scop decat acela al unei intalniri neincetate cu realitatea fizica la timpul si momentul potrivit."
Steve Paxton, fondatorul Contact Improvisation

Un jam session de Contact Improvisation este o intalnire in care se practica CI fara o tema sau niste intentii de miscare prestabilite. Persoana/ Persoanele si modul in care se face Contact reprezinta propria alegere.

Articole despre


Articole din Exercitii fizice