facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Andreas Moritz - Ce sa faci cand ai o criza de fiere

Documentare

Dupa ce am urmat procedura de curatare a ficatului, crizele de fiere au incetat, dar in anumite cazuri, chiar daca faci cateva proceduri de curatare a ficatului, mai raman pietre in micile canale hepatice, biliare sau chiar in colecist si astfel ramai susceptibil sa faci crize de fiere in viitor. Dar odata ce ficatul este complet curat si colecistul la fel, nu mai poti face crize de fiere. Apoi poti sa mia faci o procedura de curatare a ficatului la 6-8 ca sa te asiguri ca noile pietre care s-ar fi putut forma nu mai blocheaza canalele biliare, deci acesta e doar un program de intretinere.In majoritatea cazurilor criza de fiere este generata de mese bogate in proteine, luate seara tarziu. Acesta este principala cauza a unei crize de fiere, cu toate ca si ridicarea obiectelor grele poate duce la contractia colecistului si sa impinga piatra in canalul biliar. Alimentele care declanseaza crizele sunt: oua, peste, carne, prajeala, laptele de vaca etc. Deci sunt mai multi factori de urmarit ca sa previi o criza de fiere.

Dar daca faci totusi o criza de fiere sunt mai multe remedii:
In primul rand, pe stomacul gol se bea un pahar cu apa in care se amesteca o lingura de sare amara. Asta va relaxa canalele biliare si va permite pietrei care e blocata in canal sa-si continue drumul spre intestinul subire si apoi cel gros. In paralel poti masa degetele din mijloc de la ambele picioare, meridianul care trece prin fiere trece si prin al doilea deget mic de la picior. Trebuie masat viguros si la incheietura daca este dureros.

Alta solutie pentru a ajuta colecistul sa impinga pietrele blocate este sa pui in zona ficatului o compresa/prosop imbibate cu otet de mere cald. Pastreaza compresa cel putin o jumatate de ora, intreaga zona se va relaxa si va permite pietrei sa treaca mai departe.

Alta solutie e sa bei in timpul urmatoarelor 2-3 mese un pahar cu suc de sfecla rosie care si ea va relaxa canalele biliare si va mari secretia de bila. Bila va unge canalul biliar si va ajuta la deplasarea pietrei in canalul biliar.

Astea sunt cateva lucruri pe care poti sa le faci in loc sa fugi la spital si sa te operezi de fiere, ceee a ce nu recomand.
Incearca remediile astea inainte de operatia de fiere si daca nu functioneaza, te poti opera mai tarziu.

Acesta este raspunsul la intrebarea: cine poate face si cine nu poate sa faca o curatare a ficatului.
Sunt anumite situatii in care trebuie sa amani o curatare a ficatului, cum ar fi infectii sau boli acute ca gripa, infectii acute cu febra, orice necesita multa energie din partea organismului.
In ceea ce priveste bolile cronice, apropae fara exceptie, se pot face curatari ale ficatului in caz de cancer, boli de inima, arterita. Restrictiile sunt numai pentru boli acute care seaca energia organismului.
Cineva care este foarte slabit trebuie sa astepte ca starea sa sa se imbunatatesca, sa se stabilizeze inainte de a incepe procedura.
Cartea "Secretele fara varsta ale sanatatii si intineririi" intra in detalii despre cum sa-ti echilibrezi dieta si ritmul de viata pentru ca organismul sa se vindece singur.
Deci daca nu esti sigur ca poti sa te apuci de aceasta cura, mai bine sa astepti, sa-ti urmezi instinctul, astepti pana cand simti ca acum este momentul pentru o curatare a ficatului.

Articole despre andreas moritz, ficat, curatare ficat, curatarea vezicii biliare, curatarea ficatului si a vezicii biliare