facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Agaricus: un remediu stravechi pentru bolile moderne

Fitoterapie


"Ciuperca lui Dumnezeu"
Prin anii 60, doi cercetători americani de la Universitatea de Stat din Pensylvania erau în Brazilia, regiunea Piedade (Pietate). Populaţia nativă pe care o descoperiseră în părţile locului era nu numai extrem de sănătoasă, dar şi longevivă, cu un procentaj incredibil al celor care depăşeau 100 de ani.

Trebuie să fie un secret aici - şi-au zis ei. Şi au început să cerceteze. Foarte curând au descoperit că aceşti oameni foloseau în alimentaţie o ciupercă, Agaricus Blazei Murill, supranumită „ciuperca lui Dumnezeu”. Testată în fel şi chip de medicii, s-a dovedit o mană cerească pentru multe afecţiuni şi a intrat cu surle şi trâmbiţe pe uşa principală mare a tratamentelor naturiste din lumea întreagă.
ciuperci2

Pretenţioasă şi plină de calităţi

Agaricus nu creşte la o altitudine mai mică de 1000 de metri şi are nevoie de temperatură înaltă, umiditate multă, aer purificat, sol cu bălegar de cal sălbatic, ploi mărunte seara. Însă merită osteneala.

Ciuperca are un bogat conţinut de proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, include şase tipuri de steroizi (cerebusterol şi ergosterol) care pot opri multiplicarea celulelor canceroase. Este foarte bună pentru creşterea imunităţii şi scăderea colesterolului rău.

Vindecă aproape orice

Acest remediu natural are efecte benefice atât de importante, încât nu e de mirare că se numeşte ciuperca lui Dumnezeu: reduce nivelul de glicemie în cazurile de diabet, scade tensiunea arterială, micşorează osteoporoza, are efect antiinflamator, protejează împotriva virusului hepatitic, favorizează absorbţia intestinală, ajută la detoxifierea organismului, stimulează activitatea sistemului nervos central.

Are efecte benefice în cazurile de ulcer duodenal şi gastrită, elimină constipaţia, este un bun adjuvant în cazurile de septicemie. Are efecte calmante în cazul dereglărilor produse de menopauză şi în bolile aparatului urinar (cistită, nefrită, insuficienţă renală, nefroză). Poate fi folosită ca adjuvant natural în afecţiuni ale pielii (dermatofitoza, eczema, dermatita atipica, dermatomiosotis, coriocarcinoma). Combate gripa, stările de slăbiciune şi durerile articulare.

Efectele apar după 3 grame

Chiar si 3 grame de praf din această ciupercă sunt suficiente pentru ca o schimbare notabilă să apară în organism. Ea nu are reacţii adverse, singurul inconvenient sunt proprietăţi sale laxative. Poate fi consumată de oricine, cu excepţia celor care au alergie la ciuperci.
Agaricus este un remediu natural de mare ajutor în tratamentele chimioterapice şi radioterapice din cazurile de cancer. Datorită creşterii imunităţii, sunt eliminate stările de voma, lipsa poftei de mâncare, oboseala, lipsa energiei. Se spune că orice tratament are o eficienţă de 3 până la 7 ori mai mare dacă este însoţit şi de această ciupercă-minune.
Sursa: daciaplant.ro

Articole despre agaricus, ciuperci