facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tinctura Meridian Splina-Pancreas

Fitoterapie

Conform medicinii traditionale chineze, organul energetic Stomac preia si pregateste hrana si lichidele ingerate, pentru ca organul energetic Splina sa poata separa si extrage energia nutritiva din acestea, rafinandu-le esenta.

Apa si alimentele sunt principala baza materiala pentru producerea energiei si a sangelui si de aceea organul energetic Splina este considerat a fi principalul organ "plin" (yin) implicat in producerea energiei si a sangelui.

tinctura_meridian_splina-pancreas

Functiile Organului energetic Splina

  • guverneaza transformarea si transportul energiei nutritive
  • guverneaza transformarea si transportul fluidelor
  • are rol important in formarea sangelui si mentinerea acestuia in interiorul vaselor sangvine
  • hraneste toate tesuturile organismului si in mod particular tesutul muscular si cele patru  membre
  • controleaza ascensiunea energiei vitale
  • influenteaza capacitatea noastra de gandire, de studiu, de concentrare, de memorare

Functiile Splinei energetice pot fi apreciate prin examinarea buzelor. O buna  functionare a Splinei energetice permite perceptia normala a gusturilor si un apetit crescut.

Interactiunea dintre Organele energetice Splina si Stomac

Organul energetic Stomac si organul energetic Splina se afla la nivelul focarului vital-energetic mijlociu, formand impreuna o unitate functionala.

Receptionarea si digestia alimentelor depinde de Stomac, in timp ce absorbtia si transportul esentei nutritive vor fi sarcinile Splinei.

Splina controleaza ascensionarea energiei, iar Stomacul coborarea acesteia.

Splina distribuie plamanilor si inimii elementele esentiale din apa si alimente.

Stomacul trimite in jos hrana si apa ce au fost supuse unui prim proces de absorbtie.

Splina "prefera" uscaciunea si "se teme" de prea multa umezeala. Stomacul "se teme" de uscaciune si functioneaza bine atunci cand are parte de umezeala.

Cum sesizam disfunctiile la nivelul organului energetic Splina?

Daca energia Splinei coboara (in loc sa urce) atunci vor aparea diareea si prolapsul rectului, precum si prolapsul altor organe interne (stomac, uter, rinichi, vezica urinara) si hemoroizi.

Cand la nivelul Splinei apare un exces de umezeala, va fi afectata functia de transport a acesteia si cea de transformare a alimentelor si a apei, retentia de apa, balonari, indigestie.

Gandurile excesive sunt cele ce vor afecta organul energetic Splina, producand slabirea energiei sale.

Tinctura Meridian Splina-Pancreas

Tinctura Meridian Splina-Pancreas este formata dintr-un amestec de plante, avand proprietatea de a echilibra Meridianul si organul energetic Splina-Pancreas, atat prin actiunea directa la nivel organic-fizic, cat si la nivel psiho-mental.

Cand se recomanda tinctura Meridian Splina-Pancreas?

Atunci cand sesizam semnele prezentate mai sus, precum si in diabetul zaharat, perturbari ale sistemului imunitar, eczema.

De asemeni este recomandata si in caz de suprasolicitare a activitatii mentale, in caz de afectare a Stomacului energetic, sangerari nazale, sughit, senzatie de voma, varsaturi si preventiv in cazul in care in mediul inconjurator predomina "umezeala".


sursa: ayurvedaromania.roArticole despre diabet, splina, pancreas