facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de ceapa

Sucuri

Este atât de puternic, încât nu poate fi consumat decât în doze mici (maximum 50 ml pe zi) şi în combinaţie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevărat panaceu în bolile respiratorii, în diabet, în infecţiile urinare şi renale, precum şi în anumite dereglări hormonale. Este un puternic antiinfecţios, elimină paraziţii intestinali, stimulează în mod deosebit activitatea rinichilor. Iată în continuare câteva dintre bolile în care este deosebit de eficient:

ceapa

Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapă se dizolvă într-un pahar de lapte. Se beau două asemenea doze, dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. O cură durează minimum 10 zile. Preventiv, se administrează copiilor expuşi la infecţia cu paraziţi intestinali o doză la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumătate de pahar de lapte, în care au fost dizolvate 3-4 linguriţe de suc proaspăt de ceapă.
Diabet - la o oră după masă, se beau 2 linguri de suc de ceapă diluate în jumătate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei săptămâni, timp în care, în cazul pacienţilor insulino-dependenţi, glicemia va fi verificată regulat, pentru a se ajusta doza zilnică de insulină.
Astm, bronşită, tuse - se amestecă două linguri de suc de ceapă cu patru linguri de miere. Se administrează acest remediu pe parcursul unei zile.
Infecţii renale şi urinare (cistită) recidivante - într-un pahar de suc de morcov se adaugă 2 linguri de suc de ceapă şi 6 linguri de suc de ţelină. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, în cure de minimum două săptămâni.
Dereglări ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infecţii renale): o doză pe zi, în cure de două luni.
O combinaţie puternic detoxifiantă: 40 ml ceapă + 100 ml ţelină + 50 ml ridiche (neagră sau roşie). Se iau din acest suc câte 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor şi detoxifiant al organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune în general.

Articole despre ceapa


Articole din Sucuri