facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Sorina Soescu - Multi oameni sunt "deshidratati" cronic

Sanatate

 Dr. Sorina Soescu trateaza un subiect de actualitate, "deshidratarea" cronica cu care se confrunta oamenii moderni si "stagnarea" pe care aceasta o induce în organism.

Multi oameni sunt "deshidratati" cronic si nu neaparat pentru ca nu consuma destula apa sau destule fluide. Ci pentru ca echilibrul electrolitilor din corpul lor este perturbat - si mentinut în stare de perturbare. Alimentatia cu sare si ulei este principalul factor cauzator al deshidratarii. Se manânca enorm de multa sare - desi se cunoaste ca majoritatea alimentelor naturale, legumele si leguminoasele, în special, au sare în structura lor.

Sarea rafinata este si mai daunatoare decât sarea de mare, sarea iodata este si mai daunatoare decât sarea neiodata, dar ideea mea principala este ca SAREA, în general, este daunatoare.

Multi oameni sunt "deshidratati" cronic

Corpul are nevoie de cantitati foarte foarte mici de sare. Care sunt MULT depasite de ratia zilnica si de alimentele pregatite aproape exclusiv cu sare.

Sarea din alimente retine multe din lichidele consumate ÎN CELULA (desi ar trebui sa existe doar între celule, iar ÎN CELULA sa predomine potasiul). Si atunci vedem cum multa lume este "umflata", tesuturile sunt marite de volum, dar pielea si mucoasele sunt uscate.

Ne confruntam cu o HIPERHIDRATARE celulara si o DESHIDRATARE extracelulara - un dezechilibru nedorit si cu impact important asupra corpului - impact numit STAGNARE.

Stagnarea limfei, a fluidelor între celule, a curgerii tuturor fluidelor în organism - si aparitia de congestii - de la simplele congestii ale ganglionilor limfatici (rosu în gât), pâna la congestii importante, la nivelul ficatului, pancreasului, plamânilor si chiar creierului.

Sa nu credeti ca aportul de sare este singura cauza a deshidratarii.Alimentatia noastra atât de dezechilibrata adauga multi multi alti factori - de care trebuie sa fim constienti pentru a-i corecta: consumul de alimente rafinate, mai ales faina alba si zaharul, consumul de alcool, fumatul, lipsa miscarii fizice, statul îndelungat în câmpuri electromagnetice ale computerului, mobilului si televizorului - sunt doar câtiva alti factori importanti de "deshidratare" si stagnare.

Într-un organism deshidratat, avem nevoie sa gasim "apa care curge", acel izvor subteran care ne mentine în viata si sa-l punem în miscare în întregul organism. Pe care, desigur, îl vom ajuta si îndepartând factorii care au produs dezechilibrele.

Asadar, aici intervine Alunul "bagheta magica" din gemoterapie - care are un efect absolut important pe refacerea tesuturilor fibroase (uscate, deshidratate) în special de la nivelul ficatului si plamânilor.

Pentru ca perioada Echinoctiului de toamna este exact perioada în care organele care sufera cel mai mult sunt Plamânul, Intestinul gros, Pielea si Mintea - aici aparând cele mai multe "dezechilibre" în aceasta perioada (cei care cunosc Medicina Traditionala Chineza vor recunoaste "Loja Metal" aflata în dezechilibru energetic toamna) - Alunul este preparatul care va sprijini cel mai bine reechilibrarea de care avem nevoie.

Întrucât ficatul este principalul organ care se ocupa de "detoxifierea" organismului, sustinerea ficatului si a plamânilor ne vor ajuta sa trecem cu bine si sa ne adaptam usor schimbarilor de la începutul toamnei.

Actiunea Extractului din muguri de Alun are loc, din punct de vedere biochimic, asupra tesutului mezenchimo-conjunctival, adica exact asupra tesutului de sustinere, situat între celule, cel care este predispus acelei deshidratari, de care discutam.Actiunea Extractului din muguri de Alun are loc, din punct de vedere biochimic, asupra tesutului mezenchimo-conjunctival, adica exact asupra tesutului de sustinere, situat între celule, cel care este predispus acelei deshidratari, de care discutam.

De aceea este indicat în multe afectari ale ficatului – de la scleroza progresiva a parenchimului hepatic care apare atât cu vârsta, cât si cu administrarea de medicamente chimice în cantitati mari, ani de zile (în situatia multor bolnavi cronici) - si pâna la diferitele afectari tip hepatita (virala, medicamentoasa, toxica etc), precum si în sechelele post-hepatita acuta sau în ciroze hepatice (împreuna si cu alte preparate naturale necesare).

Dar la fel de mult este indicat în afectari ale plamânilor, de la bronsite cronice si emfizem pulmonar - în care poate ajuta plamânul sa-si recapete elasticitatea, pâna la afectari mai severe, din astmul bronsic avansat sau în bronsita tabagica avansata - unde ajuta foarte mult la refacerea unei parti din tesutul pulmonar afectat (este un remediu indicat la toti fumatorii, în cure periodice, sau cu ocazia episoadelor de raceli).
corylus avellanaDar extractul din muguri de Alun are si actiune anti-aterosclerotica generala - duce la rehidratarea si refacerea altor tesuturi, precum a celor din peretii vasculari, din maduva osoasa, din articulatii sau la nivelul pielii. Are si actiune anti-inflamatorie si cicatrizanta, la nivelul tesutului conjunctiv - adica a întregului organism.

Iar  – de disparitie a agitatiei si mai ales a FRICII - care este consecinta naturala a deshidratarii.
De aceea, Alunul poate fi administrat în special în a doua parte a zilei si seara, când persoana este mai stresata, mai deshidratata si mai supusa dezechilibrelor.

Pentru acest Echinoctiu de toamna va propun o cura de o luna de Extract de muguri de Alun, 3 ml în apa, de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Va ajuta la curatenia aparatului respirator (nu numai a plamânului), a ficatului, a pielii si a mintii – si va permite organismului sa re-intre în ritmul Naturii.

Scriu prezentul articol lânga alunii din gradina mea. Este atât echilibru în aceasta planta, atâta simetrie în frunzele simple, dar elegante, în dispunerea ramurilor, în modul în care îsi gasesc trunchiurile secundare loc sa se dezvolte, lânga trunchiul primar  încât îmi sugereaza o mama grijulie, care îsi tine copii pe lânga ea, le da voie sa se dezvolte, dar îi ocroteste în continuare. Iar alunele minunate pe care le-am cules în aceasta toamna si le voi mânca cu placere la iarna – vor contine în ele toata bogatia de minerale si uleiuri esentiale necesare reechilibrarii organismului.

Daca aveti ocazia sa va plimbati pe lânga un grup de aluni, simtiti-le energia…..întotdeauna cresc mai multi la un loc, le place sa fie împreuna, nu prea o sa vedeti aluni singuratici!

Daca sunteti prea prins în rutina vietii zilnice – atunci încercati macar preparatul din Extract de muguri de Alun – pentru a va putea conecta la "Reteaua de viata" a Naturii. Va veti "împamânta" la nivel energetic si veti beneficia de o adevarata "revigorare" biochimica la nivelul unor organe importante.
Sa aveti o toamna minunata, îmbelsugata, cu liniste si echilibru!

Sursa: https://www.gemoterapie.ro/gemoterapie/67-echinoctiul-de-toamna-intre-aluni.html

Articole despre


Articole din Sanatate