facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Viitorul Alimentatiei (The future of food)

Documentare


Filmul “The future of food”, reprezinta o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul da voce fermierilor care au fost afectati de aceste tehnologii.


Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea sunt  numai o parte din multele motive pentru care omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.
Filmul “The future of food” pune problema modificarilor genetice la nivelul plantelor si animalelor, pe intelesul tuturor. Sunt aduse la zi rezultatele, precum si efectele de lunga durata ale acestui proces.
Este vorba de o uniformizare biologica a plantelor alimentare si un control extraordinar al semintelor.
Felul in care plantele modificate contamineaza practic orice planta sanatoasa prin polenizare, devenind proprietatea firmei ce promoveaza modificarile, este un aspect cat se poate de ingrijorator.
Este oricum incredibila diabolica nerusinare a celor care vor sa puna mana pe toate sursele de hrana ale planetei, incepand cu semintele si terminand cu apa de baut, brevetand, in mod cu totul ilegal, ceea ce niciodata nu le-a apartinut si la care nu au contribuit cu nimic, adica viata in toata diversitatea ei.

Articole despre


Articole din Documentare