facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum vopsim natural ouale de Paste

Sanatate

In anii 1960-1970 cand industria chimica a luat amploare, nu stiam nimic despre coloranţii alimentari artificiali si vopselurile alimentare pentru ouăle de Paşte. Pe atunci, nu ştiam că coloranţi chimice ar putea provoca ADHD, afecta dezvoltarea, stimula hiperactivitatea, afecta sistemul imunitar şi cauza sterilitatea. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a găsit legături între colorantii alimentari şi astm, reacţii alergice şi de intoxicare cu plumb. Mai bine nu riscati, în special atunci când vopsitul ouălelor cu ierburi poate fi foarte distractiv.

oua-paste

Plantele de vopsit, utilizat în mod tradiţional pentru colorarea fibrelor, dau oualelor fierte tari o nuanta naturala. Doar urmaţi aceste instrucţiuni simple pentru ouăle festive de Paste.

1. Fierbeti ouăle.
2. Puneti fiecare ingredient de colorare (sunt enumerate mai jos) la fiert cu 2 cani de apa; desertati apoi in cesti si lasati să se răcească.
3. Adaugati 2 linguri de otet pentru fiecare ceasca de colorant.
4. Scufundati ouăle în cesti, fiecare ou complet până când se ajunge la o culoare atrăgătoare. Lăsaţi ouăle în vopsea mai mult pentru culori mai profunde. Dacă o culoare nu coloreaza suficient de intens, puneti in frigider vopseaua si oul pentru câteva ore. Încercaţi să utilizaţi două vopsele diferite pentru a crea culori diferite sau vopsiti fiecare jumatate de ou într-o culoare diferită.

Culori naturale:

Auriu: o mana de foi de ceapa galbena
Galben: 2 linguri de turmeric, 1/2 cana de galbenelele uscate, pulpa de morcov
Verde: o mână de podbal
Albastru: varză roşie tocata *
Roz: sfecla tocata
Purpuriu: 1 ceasca de afine congelate
Maro: 2 linguri de cafea sau 4 pungi de ceai negru

* Pentru cele mai bune rezultate cu aceasta culoare, adăugaţi vegetalele in apa de fiert ouăle.

Coloranţii naturali din plante dau ouălelor o nuanta naturala.

Sursa: motherearthnews.com

Articole despre Paste