facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Amazonia - Vindecare cu plante sacre (Amazonia Healing With Sacred Plants, 2011)

DocumentareAlberto Villoldo, psiholog, antropolog si cel mai bine vandut autor, a studiat practicile shamanice de vindecare din Amazon de peste 25 de ani. În acest documentar, el dezvăluie secretele de plantelor sacre din jungla si vindecătorii care le administrează în jungla amazoniană. Combinând elemente de spiritualitate cu principii de vindecare, vindecatorii administreaza plante considerate sacre pentru a vindeca întreaga persoană - trup, spirit si minte.
amazonia

Unul dintre elementele esentiale ale samanismului este de "a vedea" sau a avea o perspectivă directă asupra cauzelor reale ale bolii. Samanii practicanti din Madre de Dios River, in Peru, în bazinul Amazonului, vindeca cu o "bere" numit "ayahuasca" ("vie a sufletelor"); Villoldo povesteste munca lor si explorează istoria acestei plante.

Din ce in ce mai multi oameni din Occident descopera puternicele proprietăti medicinale ale ayahuascai, dar putini sunt capabili să călătorească în bazinul Amazonului pentru a descoperi modul în care este într-adevăr utilizată în lucrarea vizionară si de transformare de catre vindecătorii indigeni. Dr. Villoldo  dezvăluie modul în care aceasta este o parte centrală a filosofiei de sănătate si bunăstare în acest mediu dinamic si bogat.

Filmat în întregime în High Definition de catre regizorul Miguel Heded Avraam, puterea si frumusețea junglei virgine transporta privitorul în Amazonia si împărtăseste înțelepciunea vindecătorilor sai.

Articole despre Alberto Villoldo, amazon