facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ce au in comun supravietuitorii bolilor grave

Spiritualitate

 

Corpurile noastre au fenomenala capacitate înnăscută de a se regenera și vindeca. De exemplu, se știe că o celulă a ficatului are nevoie de șase săptămâni pentru a se regenera; celulele pielii au nevoie de trei sau patru săptămâni; linia stomacului se înnoiește la fiecare patru zile; iar celulele ochilor se replică la fiecare două zile. Corpurile noastre au fenomenala capacitate înnăscută de a se regenera și vindeca. De exemplu, se știe că o celulă a ficatului are nevoie de șase săptămâni pentru a se regenera; celulele pielii au nevoie de trei sau patru săptămâni; linia stomacului se înnoiește la fiecare patru zile; iar celulele ochilor se replică la fiecare două zile.

Unul dintre pionierii în înțelegerea domeniului biologiei celulare și a rolului ei în vindecare este medicul endocrinolog american Deepak Chopra, renumit în întreaga lume. El a întreprins o serie de cercetări asupra celor care au supraviețuit bolilor grave întrebându-se ce au aceștia în comun. Doi factori au reieșit ca fiind de o importanță crucială – unul din domeniul medicinei minte-corp și unul de natură spirituală:
1. Accesul la memoria celulară și vindecarea emoțiilor dureroase care, fiind trăite în tăcere, neexprimate, s-au stocat în celulele corpului;
2. Accesul la Supraconștient, la inteligența naturală a corpului care lucrează 24 de ore din 24 pentru ca noi să fim ținuți în viață – aceeași inteligență infinită care lucrează și în viețile noastre.

memorie celulara

1. Accesul la memoria celulară.
Deepak s-a preocupat de problema diviziunii celulare și și-a pus întrebarea: ”Dacă avem un ficat complet nou la fiecare șase săptămâni, de ce dacă o persoană are cancer la ficat în ianuarie, încă mai are boala și în iunie? Până atunci ficatul ar fi trebuit să se regenereze. Toate celulele sale ar trebui să fie complet noi.”

Deepak a ajuns la concluzia că celulele păstrează amintiri ”fantomă” care determină boli degenerative în celule. Aceste amintiri sunt transmise celulelor noi înainte să moară celulele vechi, bolnave, făcând astfel boala să continue.

Deepak relatează un exemplu viu al fenomenului memoriei celulare – povestea unei femei căreia i s-a făcut un transplant de plămân și după operație a constatat că avea o poftă nebună de cartofi prăjiți cu hamburger – care înainte nu îi plăceau. Ulterior, femeia a descoperit că donatorul plămânului murise brusc într-un accident de mașină, în timp ce se îndrepta spre locul unde plănuia să mănânce exact aceste feluri de mâncare!

Deepak continuă explicația: “Toate bolile sunt pierderea memoriei întregului la nivel celular. Când o celulă pierde conexiunea cu restul corpului, ea începe să acționeze aleator, cauzând haos și distrugere.”

2. Accesul la inteligența infinită care lucrează în viețile și în corpurile noastre.

Dr. Chopra afirmă că este imposibil să întrerupem amintirile stocate în celulele degenerate și să le înlocuim cu unele noi, sănătoase care se replică perfect. În timpul studiului său longitudinal asupra supraviețuitorilor bolilor grave, Deepak a constatat că trăsătura lor comună era că ei erau capabili să intre în contact cu ”inteligența infinită” – înțelepciunea de dincolo de mințile noastre. Deepak spune: “La nivel fundamental, mințile și corpurile noastre sunt spirit pur. De fapt, fiecare dintre noi este o creație în spirit. Deci, la baza oricărei creații există deja un câmp de perfecțiune la toate nivelurile. Suntem deja perfect sănătoși, perfect fericiți, având succes perfect.Singura problemă este că noi am uitat aceasta, așa că trăim vieți pline de lupte și lipsite de împlinire. Medicina minte/corp se focalizează pe a restaura amintirea spiritului în viețile noastre. Când corpurile noastre se trezesc față de spirit, noi readucem la viață mecanismul nostru interior de vindecare și ne activăm farmacia interioară pentru a ne crea și a ne menține o stare de sănătate perfectă.”

Deepak spune: “În aceste zile este posibil să vorbim în termeni medicali și să convingem oamenii că viața moleculelor este foarte scurtă. Nouăzeci și opt la sută din toți atomii din corpul meu dispar după un an. Aceasta determină posibilitatea nelimitată de vindecare a corpului natural, din interior. Deepak continuă spunând: ”Conștiința spirituală este singurul mod în care poate apărea vindecarea.” 

Articole despre memorie celulara


Articole din Spiritualitate