Piersici
Fructe
Originar din Tibet şi China, piersicul este cultivat de peste 200 de ani, pentru fructele sale dulci şi zemoase.
Piersicile conţin substanţe antioxidante şi fibre. O cantitate de 150 de grame de piersici proaspete furnizează 8% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, care reduc nivelul de colesterol din sânge. Acest efect este de regulă resimţit în mod subiectiv de către cel care savurează câteva piersici bine coapte, ca o senzaţie de reîmprospătare energetică, asemănătoare cu ceea ce simţim după o plimbare făcută în aer liber, printr-o pădure de munte.
Piersicile mai conţin totodată şi potasiu, element care deloc întâmplător mai este numit „elementul mineral al tinereţii”, deoarece are un rol extrem de important în reglarea unui mare număr de procese chimice din organism.
Au multe vitamine si oligoelemente care protejeaza inima.
Piersicile bine coapte si dulci au darul de a alunga starile de oboseala sau de epuizare care apar mai ales pe vreme calda sau fierbinte. Atunci cand dupa un efort de durata (spre exemplu examenele din sesiunea de vara) resimtim inca tensiunea, incordarea, stressul si chiar o anumita senzatie de uscaciune si rigiditate, daca vom consuma pentru cateva zile piersici bine coapte si dulci vom putea constat cum starea nostra tensionata se destrama si cum devenim aproape pe negandite relaxati, destinsi si mai ales destresati.