facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Iubirea de sine - Joseph Murphy

Spiritualitate

Iubirea este un ideal promovat intr-un mod sublim in crestinism. Dar cu toate acestea foarte putine fiinte inteleg valoarea fundamentala a iubirii de sine, considerand in mod eronat ca fiind importanta doar "iubirea aproapelui". In adevarata interpretare biblica, sa te iubesti pe tine insuti inseamna sa recunosti, sa stimezi, sa pretuiesti, sa respecti si sa fii credincios in mod neconditionat spiritului viu ce salasluieste in trupul tau. Acest spirit, suma celei mai inalte intelepciuni, te-a creat si te intretine, el este principiul vietii in tine. O asemenea iubire de sine nu are nimic comun cu egoismul sau orgoliul - dimpotriva - este semnul adoratiei pentru Divinul ce prefigureaza drumurile noastre. In Biblie se spune ca trupul nostru este templul lui Dumnezeu; de aceea, asa cum spune Pavel, slaviti dar pe Dumnezeu in trupul vostru si in duhul vostru (Corinteni I : 6, 20). Daca respecti, cinstesti si iubesti propriul tau Sine, atunci respecti, cinstesti si iubesti in mod automat si pe semenii tai.

Iubirea de sine - Joseph Murphy

Este recomandat ca de mai multe ori pe zi sa spunem cu convingere adevarurile de mai jos, stiind ca din constientul nostru ele vor trece in subconstient si ca, asemenea samantei, vor da rod:

"Stiu ca pot da numai ceea ce am. Din acest moment voi avea respectul cuvenit fata de adevaratul meu Sine care este Dumnezeu. Sunt o expresie a Domnului si Domnul are nevoie de mine acolo unde sunt; altfel nu as fi in acest loc. Incepand din acest moment respect, stimez si pretuiesc Divinul din toti oamenii de pe pamant. Simt veneratie fata de propriul "Sine" superior al fiecarui om si il pretuiesc. Sunt una cu infinitul. Am un succes imens si doresc tuturor oamenilor ceea ce imi doresc mie. In mine s-a instaurat pacea".

In acest fel viata ni se poate modifica in mod fundamental. Nu vom mai fi timizi, sfiosi sau sensibili si vom avansa cu pasi mari. Invatand sa ne iubim adevaratul "Sine", propriul "Sine" superior, vom invata sa iubim si sa ne respectam semenii. Omule, ceea ce vezi trebuie sa devii: Dumnezeu, daca-L vezi pe Domnul, tarana, daca vezi tarana (anonim).

Acest articol este extras din cartea Practica gandirii pozitive scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.

Articole despre


Articole din Spiritualitate