facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

GOJI - cum sa le consumam

Alimentatie si nutritie

Goji sunt parte din medicina chineza de peste 5.000 de ani şi contin foarte multi antioxidanti, minerale, carotenoide şi alti fitonutrienti. Dar foarte multi oameni nu ştiu să le includă in alimentatia zilnica! Prezentam astfel cinci modalitati simple de a mânca mai multe fructe goji şi de a experimenta beneficiile lor extraordinare pentru sanatatea noastra.

fructe-goji

Cele mai multe fructe de goji sunt vândute în întreaga lume sub forma de boabe uscate. Gândiţi-vă de ele ca la niste stafide, dar ceva mai usacate. Ele au oarecum un gust dulce, dar gustul lor este de fapt mult mai complex datorită multitudinii de nutrienti si minerale pe care le furnizează.

Cum sa le consumam:

1) In bauturi (smoothies) de fructe
Se foloesesc fructe ecologice proaspete sau congelate, se amesteca cu laptele vegetal preferat (ex: lapte de migdale), apoi se adaugă o lingura de fructe goji. De asemenea, se pot adauga seminte Chia, pulbere de rodie, camu camu sau alte superalimente.

2) Se presara pe fulgi de ovaz sau cereale
Să ia doar o lingura sau doua de goji si se presara peste orice cereale. Asta creşte instantaneu densitatea nutritionala a cerealelor si in acelasi timp furnizeaza minerale, cum ar fi zinc si fosfor. În plus, sunt bogate în vitaminele C şi E, în formele lor naturale, nu forme sintetice de vitamine.

3) In amestecuri de nuci si alte seminte
Orice amestec de nuci sau seminte folosit in călătorii ca si gustare, poate fi instantaneu îmbunătăţit prin adăugarea de fructe goji. Asta nu numai ca adauga un gust deosebit amestecului, dar are si o culoarea naturala care face sa para mult mai delicios, fără a utiliza culori artificiale.

4) Se înmoaie în apă pentru a face "ceai goji"
Când sunt înmuiate în apă - fie rece sau calda - fructe goji se umfla si elibereaza substante nutritive în apă. Au fost folosite de mii de ani în China pentru a face ceai de "fructe" bogat in nutrienti. Puteţi face acest lucru acasa, în doar câteva minute, şi puteţi amesteca, de asemenea, fructele goji cu alte ceaiuri pe care le folositi deja.

5) Coaceţi în brioşe şi pâine
Deşi fructele goji sunt mult mai bogate in nutrienti atunci când sunt consumate crude, ele sunt valoroase chiar si daca sunt coapte. Acest lucru înseamnă că le puteţi amesteca în reţetele de paine, prajituri şi veţi spori imediat densitatea lor nutritivă.

Fructe goji au putere antioxidanta mai mare decât broccoli!
In scara ORAC se poate vedea ca fructele goji au un scor antioxidant mai mare decât broccoli, strugurii şi căpşunile.

Ele sunt pline de antioxidanţi şi carotenoizi şi au fost folosite de peste 5.000 de ani pentru a promova vitalitatea şi longevitatea ca parte din medicina tradiţională chineză.
Sursa: http://www.naturalnews.com/036534_goji_berries_nutrition_recipes.html

Articole despre goji


Articole din Alimentatie si nutritie