facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Crina Veres - Noua Medicina Germana (TVR Cluj)

DocumentarePrimul episod descrie mai mult istoria acestei medicine germane, ale căror baze au fost puse de medicul Dr. Ryke Geerd Hamer în anul 1981, vreme în care regimul comunist domnea încă într-o bună parte a Europei. Totuşi povestea sa nu e completă sau ea nu începe cu ceea ce ar trebui să înceapă, adică evenimentele tragice care i-au marcat viaţa: moartea filului, a soţiei, boala canceroasă care ar fi urmat să îi curme viaţa.


In acest episod se vorbeste despre legea a 5-a şi apoi despre prima lege a biologiei, descoperite de Hamer. Pe scurt: Conform acestei legi boala nu este o eroare fără rost a naturii sau biologiei, ci un program special creat de natură, de-a lungul a milioane de ani de evoluţie, pentru a permite organismelor să depăşească funcţionarea standard (de zi cu zi) şi să poată face faţă unor situaţii de urgenţă excepţionale sau neobişnuite. Prima lege a biologiei, formulată de Hamer precizează faptul că fiecare afecţiune canceroasă are o cauză generată de un şoc foarte dramatic, foarte acut şi pacientul e izolat.


A doua lege biologică, formulată de Hamer, ne spune că fiecare afecţiune generată de un conflict-şoc are o evoluţie în 2 faze: Faza de conflict activ (de îmbolnăvire) în care sistemul nervos autonom simpatic este activat, şi faza de conflict rezolvat (de autovindecare) când are loc remisia umflăturilor, edemelor, tumorilor, etc.


A trei a lege a biologiei, forumată de Hamer, se referă la Sistemul Ontogenetic al Tumorilor şi bolilor echivalente cancerului. Un conflict afectează un anumit nivel embrionar, care la rândul lui generează Focare Hamer (inele concentrice) într-o anumită zonă a creierului.


A patra lege a biologiei, formulată de Hamer, spune că în faza de autovindecare există o corespondenţă între grupurile de organe aparţinând unui anumit nivel embrionar şi grupurile de microbi aparţinând acelui nivel. Microbii nu sunt cei care provoacă o anumită boală, ci dimpotrivă, ei sunt cei ce participă la autovindecare.


Cel de-al 6-lea episod al serialului despre Noua Medicină Germană se referă la maladia SIDA, (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecţii oportuniste, neoplasme, disfuncţii neurologice şi o mare varietate de alte sindromuri.


Cel de-al 7-lea episod al serialului despre Noua Medicină Germană se referă la Legea celor 2 faze pe 3 nivele. Aceasta se referă la modul în care faza conflictului activ şi cea de vindecare se succed asupra celor 3 nivele ale fiinţei umane -- acestea fiind creierul, organele şi psihicul.


Cel de-al 8-lea episod al serialului despre Noua Medicină Germană se referă la problema alergiilor, lateralitatea biologică şi recidive şi circuite.


Cel de-al 9-lea şi totodată ultimul episod al serialului despre Noua Medicină Germană ne prezintă câteva concluzii, precum modul în care este apreciată sau criticată Noua Medicină Germană, dacă este sau nu interzisă, ce probleme poate rezolva sau nu poate rezolva, de ce am avea nevoie să cunoaştem aceste teorii.

Articole despre noua medicina germana, Crina Veres