facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Interviu cu Maestrul international Lin Kai Ting

Documentare


În cadrul cursurilor mele se petrec diferite fenomene. Doresc să învăţ oamenii despre faptul că ne putem schimba corpul fizic. Şi, spre exemplu, faptul că bolile pot fi vindecate. Însă vindecarea poate avea loc atunci când aflăm cauza. Doar atunci ne vindecăm.


Legat de aceste fenomene, care este cauza tuturor tumorilor? Tumorile sunt formate din energie patogenă sau ceea ce numim în qigong bing qi. De unde vine bing qi-ul? Vine din emoţiile negative. De exemplu, furia, tristeţea, frica sau nervozitatea. Am studiat asemenea persoane şi am constatat că majoritatea sunt nefericite. Ele sunt nefericite şi ţin în interiorul lor emoţiile negative, de exemplu furia. Când ţin furia în interior, aceasta produce qi-ul patogen, bing qi-ul. Când acest bing qi se acumulează, se condensează şi se formează tumoarea.

Aşa apar tumorile şi cauza o reprezintă emoţiile negative. Identificând cauza şi aplicând tehnicile qigong aceste tumori pot fi topite, pot fi făcute să dispară. Precum o bucăţică de gheaţă. Dacă punem o bucăţică de gheaţă în apa fierbinte, gheaţa se topeşte, dispare.

- Prin intervenţia dumneavoastră, prin acţiunea dvs. Emiteţi energie pozitivă zheng qi şi extrageţi energia patogenă bing qi?

-Da. Dacă se poate îndepărta bing qi-ul , boala va dispărea. Eu predau metodele qigong prin care se poate scoate bing qi-ul. Cauza sunt emoţiile negative. Pe de altă parte, practicanţii trebuie să evite în viitor, după tratament, emoţiile negative. De exemplu, furia; nu trebuie să ţinem furia în noi. Furia produce multe probleme de sănătate, nu numai tumori, ci şi multe alte probleme.

-Furia este cauza principală pentru multe boli.

- Da. Este cauza principală a afecţiunilor.

De asemenea pentru autovindecare cum putem evita emoţiile negative? Pentru asta trebuie să înveţi cum să fii fericit tot timpul. Fericirea este remediul emoţiilor negative. Fără emoţii negative, persoana ar fi fericită şi sănătoasă.

Mulţi oameni nu mai ştiu să zâmbească. Ei au uitat să zîmbească. De aceea, mulţi oameni ţin tristeţea în ei, în interior. Şi astfel îşi produc singuri probleme. Singuri îşi produc boala.

- Dvs. Maestre Lin Kai Ting (re)aduceţi zâmbetul pe faţa multor români şi vă suntem foarte îndatoraţi pentru asta. Ne învăţaţi un alt stil de viaţă: să avem emoţii bune, să fim fericiţi, să iubim.

- Prin ceea ce predau vreau să fac oamenii să înţeleagă ce înseamnă să aibă o viaţă mai bună, ce să facă ca să aibă o viaţă mai bună. Predau pentru ca oamenii să înţeleagă aceasta.

-Să înţeleagă şi să-şi poată schimba viaţa.

-Da. Este foarte important să se schimbe pe ei înşişi, nu să-i schimbe pe alţii.

- Trebuie să ne schimbăm în primul rînd pe noi.

-Da. În primul rând.

Ştiţi, nimeni nu este perfect. Să te schimbi înseamnă să îţi corectezi defectele, greşelile.  Există următoarea zicală: înţeleptul ştie unde greşeşte.

Trebuie să ne corectăm propriile greşeli. Ne vom simţi mai bine, vom fi mai sănătoşi, mai fericiţi.

De obicei oamenii văd greşelile altora şi astfel se înfurie şi produc şi mai multe emoţii negative. Iar motivul principal este acela că doresc să îi corecteze pe alţii, nu pe ei înşişi. Şi nu pot să îi corecteze pe alţii, când aceştia nici măcar nu îi ascultă. În aceste condiţii cum pot spera să-i corecteze pe alţii? În acest fel devin şi mai furioşi şi îşi fac şi mai mult rău.

Pentru a mă corecta pe mine mă gândesc în felul următor: greşelile altora nu îmi aparţin. Atunci de ce ar trebui să ţin greşelile altora în inima mea şi să îmi fac rău? Nu este bine pentru mine, pentru sănătatea mea. Dacă vreau să îi schimb pe alţii, trebuie să încep prin a mă schimba pe mine, să fiu un model. Văzându-mă, oamenii să spună: Eşti o persoană bună! Ai o inimă bună! În acest fel predai, îi înveţi pe alţii. În qigong se spune că, corpul transmite învăţătura (învăţătura este transmisă de felul tău de a fi). Este o învăţare transmisă prin postura corpului. Când oamenii te văd spun că eşti o persoană bună! Comportamentul şi ceea ce spui sunt învăţătura pe care o transmiţi. Şi eşti aşa cum trebuie. În acest fel poţi să schimbi oamenii, pentru că eşi un model pentru ei, de la care învaţă.

Mulţi doresc să schimbe lumea. Cum să schimbăm lumea? Schimbându-ne pe noi înşine. Dacă ne schimbăm pe noi, lumea va fi schimbată.

-Dumneavoastră sunteţi profesorul nostru care ne învaţă că acest lucru este posibil.

-Da. Este posibil. Acesta este modul de a ne îmbunătăţi pe noi înşine, de a deveni noi înşine din ce în ce mai buni. Cum se întâmplă acest proces? Eşti tot mai fericit şi mai fericit şi astfel devii o persoană mai bună la suflet. Fericirea este cel mai important lucru în viaţă. Să fii fericit.

Astfel poţi deveni fericit. Aceste lucruri le predau la cursuri. Schimb ideile fixe ale oamenilor. În mintea lor, ei văd lumea aşa cum gândesc. De aceea ei au multe idei fixe. Această gândire greşită ei trebuie să o schimbe ei înşişi. Să-şi corecteze gândirea greşită, gândurile eronate, ideile fixe.

- Maestre, pot să vă întreb de ce gândim greşit, care este cauza gândirii greşite?

- Din pricina confuziei. Confuzie în toate. Ei cred că viaţa ar trebui să fie aşa cum gândesc ei. Dar lumea nu este aşa cum gândesc ei. Aceasta este rădăcina gândirii greşite, a gândurilor eronate, a confuziei.

Este foarte important să înţelegi un lucru, pentru că dacă îl înţelegi devii mai fericit. Aşa înţelegi că un lucru este altfel şi nu cum credeai tu că este. Nu este vorba de înţelegerea unui singur lucru şi gata, am terminat. Înţelegi un lucru, apoi altul, şi pas cu pas te schimbi.

- Aţi întâlnit persoane pe care aţi încercat să le ajutaţi, dar care au rămas cu emoţiile negative şi aţi simţit că nimic nu poate fi făcut pentru ele?


Da. Sunt astfel de persoane. Pentru a putea ajuta pe cineva, prima condiţie este încrederea. Dacă nu au încredere, nu îi pot ajuta. Şi de asemenea există oameni care nu doresc să se schimbe, să-şi schimbe stilul de viaţă. Chiar dacă eu vreau să îi ajut, ei nu doresc aceasta, nu acceptă, nu primesc. Pe aceşti oameni nu îi pot ajuta, pentru că nu primesc.

- Deci trebuie să învăţăm cum să practicăm încrederea în alţii, de exemplu în dvs. pentru a ne schimba şi a ne vindeca.

- Da. V-am spus că boala poate fi vindecată dacă se descoperă cauza.

- Şi motivul se află întotdeauna în viaţa noastră, în ceea ce facem?

-Da. Poate cineva a făcut ceva greşit. Şi aceasta poate fi o cauză pentru boala respectivă.

-Când facem lucruri greşite ne putem îmbolnăvi?

-Da. Spre exemplu dacă rănesc pe cineva, dacă fac rău altora, în primul rând îmi fac rău mie însumi. Dacă fac rău altuia, mai întâi îmi fac rău mie.

- Este vorba despre legea cauzei şi efectului?

-Da. Principiul este legea cauzei şi efectului. Pentru orice poţi găsi o rezolvare, dacă îi afli cauza. Dacă nu găseşti o soluţie, asta nu înseamnă că nu există o cauză. Totul are o cauză. Dar uneori nu este uşor să găsim cauza. Uneori este complicat.

Oamenii fac rău altora deoarece ei nu înţeleg. Cred că nu contează. Cred că, dacă fac rău altuia acesta nu ştie sau că nimeni nu ştie. Dar aceasta, de fapt, le face rău lor înşile.  Ştii, ceea ce au făcut, are un efect. Reacţia este în interior.

- Este o reacţie în interior la o acţiune în exterior. Ar trebui să ne amintim în fiecare zi că dacă facem rău altora, ne facem rău nouă înşine…prin emoţiile negative.

-Oamenii ar trebui să înţeleagă asta. De ce au probleme?…Sunt convins că au făcut ceva rău, că au greşit. Nu contează ce au făcut…altora…şi astfel şi lor înşile… Oamenii nu îşi dau seama, nu realizează ce fac. Este foarte important să se evite emoţiile negative, pentru toată lumea. Aceasta este rădăcina pentru orice problemă.

-Prin practica qigong reuşim să evităm emoţiile negative?

-Da. Prin qigong reuşim să evităm emoţiile negative, pentru că în qigong există trei aspecte fundamentale: reglarea corpului, reglarea respiraţiei şi reglarea minţii. Trebuie să-ţi corectezi mintea în permanenţă, să îţi corectezi gândirea greşită, gândurile greşite, ideile greşite.

-Este reglarea qi-ului condiţia neceară pentru toate procesele de vindecare?

-Există o multitudine de terapii, dar de fapt toate presupun reglarea qi-ului. Spre exemplu, masajul: faci masaj şi se deschid meridianele şi punctele de acupunctură. Când acestea sunt deschise, qi-ul circulă foarte bine.

-Există o legătură între echilibrarea qi-ului şi psihoterapie?

-Prin psihoterapie se vindecă mintea. Iar fiinţa umană este compusă din două părţi: corpul fizic şi corpul mental. Dacă vrei să vindeci o persoană, este foarte important să-i vindeci mintea. În mintea lor, sunt sigur că este ceva greşit. Dacă poţi găsi cauza, nu pot spune că 100%, dar 80-90% persoana poate fi vindecată.

-Prin psihoterapie aflu de fapt cauzele nefericirii. Când un om nu este nefericit, nu are emoţii negative, devine treptat mai fericit. Astfel, qi-ul devine mai echilibrat.

-Da. Atunci cînd un om este fericit, toate meridianele corpului său sunt deschise. Când eşti fericit, îţi simţi corpul deschis şi de asemenea qi-ul şi sângele circulă foarte bine în interior. Fericirea te poate însănătoşi.

-Ce se întâmplă acum în societatea noastră? Vedeţi, multe persoane sunt nefericite. Văd prietenii mei, colegii mei, care trăiesc, de obicei, cu emoţiile negative. Ce se va întîmpla cu viitorul societăţii noastre dacă vom continua să facem asta, să fim furioşi?

-Multe persoane sunt nefericite. Cred că motivul principal este ataşamentul. Sunt ataşaţi de ceva anume. Ei cred că obiectul ataşamentului lor este real şi le este teamă să nu îl piardă. Le este frică că nu-l vor obţine. Acesta este motivul principal care îi face pe oameni nefericiţi. Ataşamentul.

Pentru că oamenii nu înţeleg. Asta este ceea ce îi învăţ eu: nimic nu este permanent. Oamenii cred că unele lucruri sunt permanente: am asta, este al meu; vreau să îl am pentru totdeauna. Nimic nu durează pentru totdeauna. Ei doresc ceva pentru totdeauna. Desigur, când îl pierd, suferă.

-Credem că ceea ce avem ne aparţine pentru totdeauna. Câteodată, numai când murim, sau când cineva moare, realizăm că nu este pentru totdeauna.

-Da. Totul se va pierde. Când voi muri, las totul. Nimic nu îmi mai aparţine. De ce să vreau atunci să păstrez ceva pentru totdeauna?

-Înţeleg că moartea este un mare profesor ce ne învaţă că lumea nu este permanentă, că mai devreme sau mai târziu, vom pierde tot ceea ce avem.

-Da. Şi chiar şi acest corp nu este permanent. Dacă oamenii înţeleg acestea, nu se mai ataşează atât de mult. Vor avea sufletul uşor, se vor simţi liberi.

- Liberi de ataşamentele noastre.

- De obicei oamenii gândesc aşa (ataşaţi). Acest mod greşit de a gândi îi duce la suferinţă.  Din cauza ataşamentelor, ei cred că sunt acestea sunt reale, că aceasta este realitatea.

- Trebuie să fim liberi de toate posesiunile materiale pentru a putea fi fericiţi?

-Da. Ceea ce este material nu durează la nesfârşit. Nimic material nu este veşnic.

-Trebuie să avem o viaţă simplă pentru a fi liberi şi fericiţi?

-Da. Cea mai bună cale este viaţa simplă.

- Ne puteţi explica ce înseamnă o viaţă simplă?

-Cum să vă spun… Viaţa lui Iisus. Dacă înveţi de la Iisus, viaţa Lui era foarte simplă. Nu avea atâtea lucruri materiale. Dar se ducea peste tot, trăia peste tot. Pentru că atunci când ai o viaţă simplă, nu îţi faci griji. Cu cât ai mai mult, cu atât îţi faci mai multe griji. Dacă ai mai multe proprietăţi, îţi faci griji că le poţi pierde.

Un mod simplu de viaţă nu înseamnă că nu am nevoie de nimic material. Un mod simplu înseamnă să trăieşti cu ceea ce ai. O viaţă simplă înseamnă că poţi avea, dar nu te ataşezi. Chiar dacă ai multe proprietăţi…Eu aşa gândesc: că nu am când am; dacă pierd, pierd. Nu contează. Adică nu mă ataşez de material. În acest mod, mă simt liber.
Sursa: https://qigongspirit.wordpress.com/category/invataturile-maestrului-lin-kai-ting/

Articole despre


Articole din Documentare