facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tort de naut si praf de roscove

Deserturi


Ingrediente:
două căni de năut bine fiert şi clătit (200 g), 1/3 cană suc de portocale (100 ml), un beţişor de vanilie (2 g), coaja de la o portocală, 4 ouă mari, o cană zahăr brun (200 g), o jumătate de cană de pudră de roşcove (50 g), 15 g praf de copt, 7 ml soda (sifon), 7 g sare, o cană de nuci tocate (100 g); glazură: 120 ml suc de portocale (1/2 cană), coaja de la o portocală, 10 jumătăţi de caise uscate, 30 g miere, un vârf de cuţit de cardamom (0,5 g).

Preparare: Se coc nucile în cuptor. Se unge uşor o tavă rotundă de 20 cm şi se pune hârtie de copt cerată. În robotul de bucătărie se mixează la viteză maximă năutul şi sucul de portocale. Se adaugă vanilia, coaja de portocală şi ouăle, amestecând bine după ce se pune fiecare ingredient. Într-un bol mediu se amestecă împreună zahărul, pudra de roşcove, praful de copt, sarea şi soda. Se adaugă în robot şi se mixează foarte bine. Se pun nucile. Se toarnă compoziţia rezultată în tavă şi se ţine în cuptor 40-50 de minute, verificând după 40 de minute dacă o scobitoare introdusă în mijloc iese uscată. Când este gata, se lasă să se răcească în tavă cel puţin 15 minute, apoi se scoate şi se mută pe un platou. Se glazurează şi se garniseşte cu felii de mango şi mure proaspete.

Articole despre


Articole din Deserturi